Αυτός ο «γάμος» δεν είναι αδιάλυτος!

Η Ενοριακή κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου της Επισκοπής Χίου, θέλησε κατά τη διάρκεια της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Αποστολικού Τοποτηρητή Σεβασμιοτάτου π. Ιωσήφ, να παραδώσει ένα συμβολικό δώρο τόσο στον ίδιο όσο και στον απερχόμενο Αποστολικό Τοποτηρητή, Σεβασμιότατο π. Νικόλαο.
Αυτό το δώρο ήταν ένα δακτυλίδι.

Το δακτυλίδι που παραδίνεται στον Επίσκοπο, κατά την επισκοπική του χειροτονία, συμβολίζει την πιστότητα του προς την τοπική του Εκκλησία, που πρέπει να αγαπά και να υπηρετεί, όπως και πρέπει να συμβαίνει και με τους συζύγους.
Για τον Επίσκοπο η τοπική του Εκκλησία είναι δηλαδή, η πνευματική του σύζυγος!.
Η διαφορά όμως που υπάρχει είναι ότι, αυτός ο «γάμος» έχει ημερομηνία λήξης. Και αυτή η ημερομηνία λήξης για τον Επίσκοπο είναι το 75 έτος της ηλικίας του πνευματικού συζύγου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματά και η αμοιβαία μεταξύ τους “συζυγική αγάπη”.
Αυτήν θα μου υπενθυμίζει το καινούριο δακτυλίδι που μου πρόσφερε η Επισκοπή της Χίου.

+ Νικόλαος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου