Αυξήθηκε η παιδική εργασία, ύστερα από 20 χρόνια προόδου

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ ανησυχούν για την αύξηση της παιδικής εργασίας που παρουσιάστηκε το 2020. Πάνω από 160 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο περνούν τις μέρες τους εργαζόμενα. Το φαινόμενο συναντάται κυρίως στην Αφρική και στις αγροτικές περιοχές, ενώ φαίνεται ότι η πανδημία και το κλείσιμο των σχολείων, έχουν συμβάλλει στον περιορισμό των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ύστερα από μια πτωτική τάση που διήρκεσε πάνω από τρεις δεκαετίες, η μάστιγα της παιδικής εργασίας επιστρέφει σε παγκόσμια κλίμακα το 2020, καταγγέλλουν η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και η UNICEF, σε μια έκθεση με τίτλο «Παιδική Εργασία: Παγκόσμιες εκτιμήσεις 2020, οι τάσεις και ο δρόμος προς τα εμπρός» που κυκλοφόρησε σήμερα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται ανέβηκε στα 160 εκατομμύρια παγκοσμίως, μια αύξηση που ισοδυναμεί σε 8,4 εκατομμύρια τα τελευταία 4 χρόνια. Λεπτομερέστερα, αύξηση παρατηρήθηκε στο ποσοστό των παιδιών ηλικίας 5 ως 11 ετών, ενώ 79 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται σε περιβάλλον εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία τους.

Η περιοχή που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση στην παιδική εκμετάλλευση είναι τα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής, κατά 16 εκατομμύρια.

Η εκπρόσωπος της UNICEF Henrietta Fore δήλωσε ότι δυστυχώς χάνουμε στον αγώνα κατά της παιδικής εργασίας. Αγώνας που έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας, καθώς με το κλείσιμο των σχολείων, τις οικονομικές δυσκολίες και την περικοπή εθνικών πόρων παγκοσμίως, οι οικογένειες αναγκάζονται να παίρνουν σε οδυνηρές αποφάσεις.

Απηύθυνε έκκληση παράλληλα προς τις κυβερνήσεις και τις διεθνείς τράπεζες ανάπτυξης να δώσουν προτεραιότητα στις επενδύσεις σε προγράμματα που μπορούν να βγάλουν τα παιδιά από το εργατικό δυναμικό για να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΞΤΟΥ Β’ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

  Εκλέχτηκε Πάπας κατά την περίοδο των διωγμών και ύστερα από έντεκα μήνες θανατώθηκε για την πίστη του από τον αυτοκράτορα Βαλεριάνο. Κατά πάσα πιθανότητα

Το κήρυγμα της Κυριακής

19η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ο Λόγος του Κυρίου επανέρχεται σε δύο θέματα που αναφέρθηκαν και την περασμένη Κυριακή, δηλαδή την προσκόλληση στα υλικά αγαθά

Εορτάστηκε η Παναγία των Χιόνων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εόρτασε πανηγυρικά ο παλιός ενοριακός Ναός του Χατζηράδου που είναι αφιερωμένος στην Παναγία των Χιόνων. Αποβραδίς, 4 Αυγούστου 2022,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου