Αυξήθηκε η παιδική εργασία, ύστερα από 20 χρόνια προόδου

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ ανησυχούν για την αύξηση της παιδικής εργασίας που παρουσιάστηκε το 2020. Πάνω από 160 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο περνούν τις μέρες τους εργαζόμενα. Το φαινόμενο συναντάται κυρίως στην Αφρική και στις αγροτικές περιοχές, ενώ φαίνεται ότι η πανδημία και το κλείσιμο των σχολείων, έχουν συμβάλλει στον περιορισμό των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ύστερα από μια πτωτική τάση που διήρκεσε πάνω από τρεις δεκαετίες, η μάστιγα της παιδικής εργασίας επιστρέφει σε παγκόσμια κλίμακα το 2020, καταγγέλλουν η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και η UNICEF, σε μια έκθεση με τίτλο «Παιδική Εργασία: Παγκόσμιες εκτιμήσεις 2020, οι τάσεις και ο δρόμος προς τα εμπρός» που κυκλοφόρησε σήμερα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται ανέβηκε στα 160 εκατομμύρια παγκοσμίως, μια αύξηση που ισοδυναμεί σε 8,4 εκατομμύρια τα τελευταία 4 χρόνια. Λεπτομερέστερα, αύξηση παρατηρήθηκε στο ποσοστό των παιδιών ηλικίας 5 ως 11 ετών, ενώ 79 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται σε περιβάλλον εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία τους.

Η περιοχή που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση στην παιδική εκμετάλλευση είναι τα κράτη της υποσαχάριας Αφρικής, κατά 16 εκατομμύρια.

Η εκπρόσωπος της UNICEF Henrietta Fore δήλωσε ότι δυστυχώς χάνουμε στον αγώνα κατά της παιδικής εργασίας. Αγώνας που έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας, καθώς με το κλείσιμο των σχολείων, τις οικονομικές δυσκολίες και την περικοπή εθνικών πόρων παγκοσμίως, οι οικογένειες αναγκάζονται να παίρνουν σε οδυνηρές αποφάσεις.

Απηύθυνε έκκληση παράλληλα προς τις κυβερνήσεις και τις διεθνείς τράπεζες ανάπτυξης να δώσουν προτεραιότητα στις επενδύσεις σε προγράμματα που μπορούν να βγάλουν τα παιδιά από το εργατικό δυναμικό για να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου