Ας υψώσουμε τις καρδίες μας!

Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη φράση στη Λειτουργία; Πόσες φορές έχουμε επαναλάβει την απάντηση « Είναι στραμμένες προς τον Κύριο »; Έχουμε όμως αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει αυτό; Γιατί, λίγο πριν ο ιερέας προσφέρει την Αγία Θυσία, έχουμε αυτόν τον μικρό διάλογο μεταξύ εκείνου και του Λαού; Ας υψώσουμε τις καρδιές μας! Είναι στραμμένες προς τον Κύριο!

Η Θεία Λειτουργία είναι μια προσφορά, μια πράξη θυσίας, όπου ο Ιησούς Χριστός στο πρόσωπο του ιερέα  προσφέρει και πάλι τον εαυτό Του στον Πατέρα για εμάς και για τη σωτηρία μας, μας κάνει παρόντες, μέσα στο χώρο και το χρόνο, στους πρόποδες του Γολγοθά, τη στιγμή της υπέρτατης προσφοράς Του. Υψώνεται στα χέρια του ιερέα, όπως ακριβώς υψώθηκε πάνω στον Σταυρό, και μας ζητάει να υψώσουμε και εμείς τις καρδιές μας! Μας ζητά να προσφέρουμε τις χαρές μας, τα βάσανά μας, τα έργα μας, τις αποτυχίες μας, ολόκληρη τη ζωή μας και να τα ενώσουμε με την προσφορά Του στην προσευχή, ώστε να έχουμε μερίδιο στο έργο Του ως Σωτήρα. Έτσι ώστε η ζωή μας να αγιαστεί από την προσφορά Του και να μεταμορφωθεί σε κατάλληλη θυσία για τον Θεό. Το « ας υψώσουμε τις καρδιές μας » είναι μια εντολή και μια πρόσκληση να πάρουμε ό,τι έχουμε, να πάρουμε τις σχέσεις μας, τα έργα μας και τις σκέψεις μας και να τα υψώσουμε, να τα προσφέρουμε για τη δόξα του Θεού.  Ας υψώσουμε λοιπόν τις καρδιές μας!

π.Α.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου