ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 

Με τον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε  από τον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο και συμπροσευχήθηκαν μαζί του ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Καθολικής Επισκοπή Χίου Παν/ττος π. Ριχάρδος καο ο Εφημέριος Χίου και Μυτιλήνης  π. Λέων.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκο στη Μυτιλήνη αλλά και τις γύρω οδούς
Μετά το σύντομο ανάγνωσμα ο εφημέριος του Ναού αναφέρθηκε στο ιστορικό της παρουσίας των λειψάνων του Αγίου  Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη και στη σημασία της εορτής και πανήγυρης Ακολούθησε η λιτάνευση των λειψάνων του Αγίους τις κεντρικές οδούς της πόλης και η μουσική του δήμου παιάνιζε εμβατήρια και θρησκευτικούς ύμνους.
Τα πεζοδρόμια των κεντρικών οδών ήταν γεμάτα από θεατές που έκαναν μία σύντομη  πράξη πίστεως με το σημείο του σταυρού και αποθανάτιζαν τις ιστορικές αυτές στιγμές της πόλης της Μυτιλήνη με τις φωτογραφικές μηχανές και τις βιντεολήψεις.

Σήμερα εορτή του Αγίου Βαλεντίνου προβλέπεται να τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 11 το πρωί.

[module-377]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου