ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 

Με τον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε  από τον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο και συμπροσευχήθηκαν μαζί του ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Καθολικής Επισκοπή Χίου Παν/ττος π. Ριχάρδος καο ο Εφημέριος Χίου και Μυτιλήνης  π. Λέων.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκο στη Μυτιλήνη αλλά και τις γύρω οδούς
Μετά το σύντομο ανάγνωσμα ο εφημέριος του Ναού αναφέρθηκε στο ιστορικό της παρουσίας των λειψάνων του Αγίου  Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη και στη σημασία της εορτής και πανήγυρης Ακολούθησε η λιτάνευση των λειψάνων του Αγίους τις κεντρικές οδούς της πόλης και η μουσική του δήμου παιάνιζε εμβατήρια και θρησκευτικούς ύμνους.
Τα πεζοδρόμια των κεντρικών οδών ήταν γεμάτα από θεατές που έκαναν μία σύντομη  πράξη πίστεως με το σημείο του σταυρού και αποθανάτιζαν τις ιστορικές αυτές στιγμές της πόλης της Μυτιλήνη με τις φωτογραφικές μηχανές και τις βιντεολήψεις.

Σήμερα εορτή του Αγίου Βαλεντίνου προβλέπεται να τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 11 το πρωί.

[module-377]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου