Από την εορτή του Αγίου Δωροθέου στην Τήνο και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’

Από την εορτή του Αγίου Δωροθέου στην Τήνο και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β'

Γράφει ο Νίκος Φώσκολος

Στο Ναό της Μεγαλόχαρης του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, τελέσθηκε Όρθρος και πανηγυρική πολυιερατική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου, Ενδόξου Ιερομάρτυρος Δωροθέου,Επισκόπου Τύρου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλλει Δοξολογική Δέηση υπέρ υγείας, ενισχύσεως και ενδυνάμωσης του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου κ. Δωροθέου Β', ο οποίος την ήμερα αυτή έχει την ονομαστική του εορτή.

Παρόντες στην Τελετή, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου π. Νικόλαος, με τον εφημέριο Αγίου Αντωνίου Σμαρδακίτου Τήνου π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας Τήνου, νυν και τέως επίτροποι της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, μικρή αντιπροσωπία από τον Δήμο Τήνου και ευλαβείς του Αγίου Δωροθέου.

Μετά το τέλος της ΘείαςΛειτουργίας και τηςΔοξολογικής Δέηση,καλέσθηκε το εκκλησίασμα να ευχηθεί και να λάβει κέρασμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου.

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου κλπ. κ Δωρόθεος εόρτασε επισήμως την ονομαστική του εορτή στην Κίμωλο με Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο. 

Πηγή:tiniaki.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 21 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΔ’ Κυριακή του Πάσχα, 21 Απριλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 5ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Απριλίου 2024    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου