Από την εορτή του Αγίου Δωροθέου στην Τήνο και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’

Από την εορτή του Αγίου Δωροθέου στην Τήνο και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β'

Γράφει ο Νίκος Φώσκολος

Στο Ναό της Μεγαλόχαρης του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, τελέσθηκε Όρθρος και πανηγυρική πολυιερατική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου, Ενδόξου Ιερομάρτυρος Δωροθέου,Επισκόπου Τύρου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλλει Δοξολογική Δέηση υπέρ υγείας, ενισχύσεως και ενδυνάμωσης του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου κ. Δωροθέου Β', ο οποίος την ήμερα αυτή έχει την ονομαστική του εορτή.

Παρόντες στην Τελετή, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου π. Νικόλαος, με τον εφημέριο Αγίου Αντωνίου Σμαρδακίτου Τήνου π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας Τήνου, νυν και τέως επίτροποι της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, μικρή αντιπροσωπία από τον Δήμο Τήνου και ευλαβείς του Αγίου Δωροθέου.

Μετά το τέλος της ΘείαςΛειτουργίας και τηςΔοξολογικής Δέηση,καλέσθηκε το εκκλησίασμα να ευχηθεί και να λάβει κέρασμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου.

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου κλπ. κ Δωρόθεος εόρτασε επισήμως την ονομαστική του εορτή στην Κίμωλο με Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο. 

Πηγή:tiniaki.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου