ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ

ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ

Με την αναχώρηση του τραίνου παρατήρησα το χαιρετισμό της γιαγιάς από τις δύο εγγόνες της, η μία τριών χρόνων και η άλλη πέντε.
Η πιο μικρή ήταν πάρα πολύ αισθηματική. Ξεφεύγοντας από τα χέρια της μαμάς της έτρεξε κοντά στη γιαγιά που έμπαινε ήδη στο τραίνο. «Γιαγιά ένα φιλάκι, γιαγιά γεια σου, γιαγιά ένα φιλάκι….» ενώ η άλλη αδελφούλα της στεκόταν καλυμμένη στη μαμά παριστάνοντας τη σοβαρή.
Διαπίστωνα τις διαφορετικές αντιδράσει που έδιναν οι δύο εγγονές. Φέρσιμο διαφορετικό, δοσμένο ίσως από τη διαφορετική σχέση που είχαν με τη μητέρα τους και τη διαφορετική με τη γιαγιά τους.
Εκείνη τη στιγμή του αποχωρισμού, μου άρεσε η γαλήνη και η ηρεμία της πιο μεγάλης που με τη στάση της μου έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα.
Η γιαγιά έφευγε…. Αλλά εκείνη παρέμενε ήρεμη. Ενώ χαιρετούσε τη γιαγιά εκείνη σφιγγόταν στη μαμά που έμενε πάντα μαζί της. Έχανε τη γιαγιά που την αγαπούσε τόσο πολύ, αλλά η υπεράφθονη και αναντικατάστατη αγάπη της μητέρας αποκαλυπτόταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να αντικατασταθεί με καμιά άλλη αγάπη.
Ευτυχισμένος όποιος ανακάλυψε την άπειρη και αναντικατάστατη αγάπη του Θεού. Αυτή σε κάνει ικανό να εκτιμάς την ανθρώπινη αγάπη, σου επιτρέπει να γευθείς και να εκτιμήσεις κάθε ανθρώπινο συναίσθημα, αλλά ταυτόχρονα σε κάθε αξέχαστο χωρισμό, σου χαρίζει την ηρεμία και τη γαλήνη.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

a_fragkiskos_2014_2.jpg

Ωράριο Θείων Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 2-3 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Σάββατο 19.30 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου