ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΜΕ το «ΓΙΑΝΝΑΚΙ»

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΜΕ το «ΓΙΑΝΝΑΚΙ»

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΜΕ το «ΓΙΑΝΝΑΚΙ» Έτσι αποκαλούσαν στην Τήνο οι φίλοι και γνωστοί τον Γιάννη Πρελορέντζο, οποίος μετά από τρεις δεκαετίες ασθένειας που  για πολλά χρόνια τον κράτησε σε κατ οίκον περιορισμό και άλλα τόσα σε ακινησία στο κρεβάτι. Το πρωί της Δευτέρας, 24 Μαρτίου 2014, παρέδωσε το πνεύμα του στο Θεό Πατέρα.

Ο Γιάννης ήταν αγαπητός σε πολλούς, είχε πολλούς  φίλους. Αυτοί συχνά του έδειχναν την αγάπη τους με τις συχνές επισκέψεις που του εξασφάλιζαν στα χρόνια της ασθένειάς του, χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση της επίσκεψης, αφού αυτή ήταν αδύνατη. Όμως εκείνος τους αντάμειβε αλλιώς. Τους μετάδινε μια ζωντανή μαρτυρία πίστης, που γεννιόταν και εξασφαλιζόταν με την αποδοχή του προσωπικού σταυρού που ενώ πολύ νωρίς είχε γίνει  βαρύς εκείνος αγόγγυστα τον έφερε μαζί με το Χριστό.  

Ο Γιάννης δεν σήκωνε απλά ένα βαρύ σταυρό αλλά είχε να διανύσει και μια   μακρινή διαδρομή, μέχρι να φθάσει το πρωί της Δευτέρας, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού, στη κορυφή του Γολγοθά.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Οίκος Αγίας ΜάρθαςΑ’ Κυριακή της Παρουσίας, 3 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Α’ Κυριακή της Παρουσίας, στο

“Έλα Κύριε Ιησού = Maranathà”

«ΈΛΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ = MARANATHA’». Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ     Η λειτουργική περίοδος της Παρουσίας ή του Ερχομού, αποτελεί «μνήμη» αιώνων ελπίδας της ανθρωπότητας

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου