ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΜΕ το «ΓΙΑΝΝΑΚΙ»

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΜΕ το «ΓΙΑΝΝΑΚΙ»

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΜΕ το «ΓΙΑΝΝΑΚΙ» Έτσι αποκαλούσαν στην Τήνο οι φίλοι και γνωστοί τον Γιάννη Πρελορέντζο, οποίος μετά από τρεις δεκαετίες ασθένειας που  για πολλά χρόνια τον κράτησε σε κατ οίκον περιορισμό και άλλα τόσα σε ακινησία στο κρεβάτι. Το πρωί της Δευτέρας, 24 Μαρτίου 2014, παρέδωσε το πνεύμα του στο Θεό Πατέρα.

Ο Γιάννης ήταν αγαπητός σε πολλούς, είχε πολλούς  φίλους. Αυτοί συχνά του έδειχναν την αγάπη τους με τις συχνές επισκέψεις που του εξασφάλιζαν στα χρόνια της ασθένειάς του, χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση της επίσκεψης, αφού αυτή ήταν αδύνατη. Όμως εκείνος τους αντάμειβε αλλιώς. Τους μετάδινε μια ζωντανή μαρτυρία πίστης, που γεννιόταν και εξασφαλιζόταν με την αποδοχή του προσωπικού σταυρού που ενώ πολύ νωρίς είχε γίνει  βαρύς εκείνος αγόγγυστα τον έφερε μαζί με το Χριστό.  

Ο Γιάννης δεν σήκωνε απλά ένα βαρύ σταυρό αλλά είχε να διανύσει και μια   μακρινή διαδρομή, μέχρι να φθάσει το πρωί της Δευτέρας, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού, στη κορυφή του Γολγοθά.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου