Αποστολή Μυτιλήνη: Οι τέσσερις Άγγελοι της καθολικής εκκλησίας και η φροντίδα στους μουσουλμάνους πρόσφυγες

Αποστολή στη Μυτιλήνη του NEWS247 σε συνεργασία με το Eirinika.grκαι την Ειρήνη Νικολοπούλου. Ποιοί βοηθούν και ποιοί παρεμποδίζουν όσους αγωνίζονται για να μην γίνεται κόλαση, η πύλη εισόδου χιλιάδων προσφύγων καθημερινά από την Τουρκία; 

Adtech AdΗ δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου και το eirinika.gr σε συνεργασία με το NEWS247 συνεχίζει το οδοιπορικό στη Μυτιλήνη. Ξαναγίνομαι ρεπόρτερ, γιατί αλλιώς θα πνιγόμουν στον καταιγισμό των ασαφειών, υπερβολών η ανακριβειών γύρω από τη νέα Ελληνική, την Παγκόσμια Ιστορία που γράφεται στο Αιγαίο με δάκρυα και με αίμα που όχι μόνο δεν έχουν στεγνώσει ακόμη αλλά καθημερινά κυλάει φρέσκο.

Ένα κόσμημα ανθρωπιάς και υπόδειγμα φιλανθρωπίας ανακάλυψα στην Λέσβο .

Τόνια Πατρικιάδου – Field Manager, Ελένη Διαμαντοπούλου – social assistant, Έλενα Φεγκάλι – translator in Arabic language , Άννα – Μαρία Παπαδοπούλου – accommodation facilitator.

Η CaritasHellasμε χρηματοδότηση της Ελβετικής και με managerτην Τόνια Πατρικιάδου φέρνει εις πέρας εδώ και τρεις μήνες περίπου ένα θέαρεστο στην κυριολεξία έργο μιας και πρόκειται για οργάνωση της Καθολικής εκκλησίας!

Προσωπικά δεν έχω άποψη αλλά ο Στρατής Μπαλάσκας ο συνάδελφος μου , που είναι Μυτιληνιός , μου είπε : "Ειρήνη μου η Ορθόδοξη εκκλησία δεν κούνησε το δαχτυλάκι της ενώ η Καθολική …. Λοιπόν πήγαινε μερικά χιλιόμετρα έξω από την Μυτιλήνη να δεις τι εξαιρετικό έργο κάνουν σε ένα παλιό ξενοδοχείο που μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής ευάλωτων ομάδων προσφύγων "

"Θα το δω συνάδελφε με τα μάτια μου και θα σου πω". Ξεκινάω για ένα ακόμη ειδυλλιακό μαγευτικό τοπίο της Λέσβου .Οποία αντίθεση ! Η κρυστάλλινη θάλασσα του Αιγαίου και ο παραμυθένιος ελαιότοπος γεμίζουν από τα δράματα των εκατοντάδων χιλιάδων κατατρεγμένων από την Ασία και την Αφρική.

Καραβάνια ανθρώπινα στιβάζουν ότι απέμεινε σε ένα σάκο και βάζουν πλώρη για την ελπίδα ενός αύριο χωρίς πόλεμο αν είναι Σύριοι ,χωρίς ISISαν είναι Ιρακινοί , χωρίς μιζέρια αν είναι Αφρικανοί.

Ελάτε όλοι στο δήθεν Ευρωπαϊκό Eldorado

Πράγματι το παλιό ξενοδοχείο έχει μεταμορφωθεί σε θαυμάσιο χώρο φιλοξενίας μερικών ημερών για οικογένειες με παιδιά, μανούλες μόνες με παιδιά η υπερταλαιπωρημένους μεμονωμένους πρόσφυγες.

Εδώ με περιποίηση και φροντίδα , ξεπερνούν το σοκ του σκληρού , κοπιαστικού και ενίοτε γεμάτου απρόοπτα βίαια επεισόδια ταξιδιού τους .

Υπάρχει χώρος εσωτερικός και εξωτερικός για να παίξουν τα παιδιά, παιδική χαρά, πρόχειρο ιατρείο και φυσικά ζεστό φαγάκι δωρεάν και μπάνιο σε κάθε δωμάτιο . Φτάνουν ξεθεωμένοι συνέρχονται και συνεχίζουν την Οδύσσεια τους .

Η Τόνια Πατρικιάδου που η ζωή της είναι αφιερωμένη σε project sαλληλεγγύης και προσφοράς , έχει το καθαρό πρόσωπο του ήρεμου ανθρώπου και τον δυναμισμό μιας γυναίκας που τα βάζει με θεριά , τα θεριά των προβλημάτων της σύγχρονης κοινωνίας : φονταμενταλισμός,  προσφυγιά, πόλεμοι.

Την ακούμε: Τι κάνετε εδώ Τόνια εσύ και οι Άγγελοι σου, οι συνεργάτιδες της Caritas; Άκουσα πολύ καλά λόγια και ήρθα να δω: Ότι και να πει η Τόνια, δεν αλλάζει αυτό που αισθάνθηκα παίζοντας με τα παιδιά στην παιδική χαρά.

Ήταν χαρούμενα έστω και για λίγο. Οι μανούλες & οι μπαμπάδες έφευγαν στο τέλος του τριημέρου πιο ξεκούραστοι έτοιμοι να συνεχίσουν τον Γολγοθά…

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου