ΑΞΙΟΣ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ

ΑΞΙΟΣ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ

Το Σάββατο το βράδυ 25 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην ενορία της Βάρης Σύρου μία τιμητική εκδήλωση για ένα  σεβάσμιο, τίμιο, ευαίσθητο και δραστήριο  ενορίτη, οποίος υπηρέτησε την ενορία ως επίτροπος σαράντα πέντε χρόνια και ως Γραμματέας της ενορίας 20 χρόνια από αυτά τα χρόνια, τον κ. Μαρίνο Βαρθαλίτη του Αποστόλου.

Η πρωτοβουλία ήταν του Ενοριακού Συμβουλίου, το οποίο και κάλεσε  στην τιμητική αυτή εκδήλωση τους εφημερίους με τους οποίους ο κ. Μαρίνος είχε συνεργαστεί.

Εικοσιπέντε με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου π. Νικόλαο, και τα άλλα 15 με τον π. Ιωάννη Ρούσσο και τον σημερινό εφημέριο π. Ιωσήφ Πρίντεζη.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Βάρης και μαζί του συλλειτούργησε ο εφημέριος π. Ιωσήφ Πρίντεζης.

        Μετά τη Θεία Λειτουργία στο Πνευματικό ενοριακό Κέντρο «η Ναζαρέτ», που βρίσκεται  δίπλα στον ενοριακό Ναό, έγινε μία όμορφη, σεμνή και ζεστή εκδήλωση προς τιμήν του κ. Μαρίνου Βαρθαλίτη. Του παραδόθηκε από τον σημερινό εφημέριο μία ευχαριστήρια περγαμηνή, την οποία είχαν υπογράψει οι τρεις εφημέριοι, με τους οποίους είχε συνεργαστεί και όλα τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου.  Του παραδόθηκε επίσης μία πολύ όμορφη εικόνα της Παναγίας της Αμιάντου Συλλήψεως, ως ενθύμιο των σαράντα πέντε χρόνων που υπηρέτησε στην ενορία της Αμιάντου Συλλήψεως της Βάρης Σύρου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, ο εφημέριος, και ο π. Ιωάννης οι οποίοι και χαρακτήρισαν τον κ. Μαρίνο, άνθρωπο ευαίσθητο, σοβαρό, εχέμυθο και εργατικό. Ο λαϊκός ποιητής του χωριού κ. Νικόλαος Βαρθαλίτης απεύθυνε προς τιμήν του όμορφο και εμπνευσμένο ποίημα. Τέλος ο κ. Μαρίνος συγκινημένος ευχαρίστησε όλους και  εκ μέρους της συμπαθούς συζύγου του Ευαγγελίας, για την τιμή που τους έγινε.

        Ακολούθησε δείπνο αγάπης για όλους με φαγητά τα οποία ετοίμασαν οι ενορίτες. Το δείπνο έγινε μέσα σε μία οικογενειακή ατμόσφαιρα  χαράς και ολοκληρώθηκε με μία τούρτα που έκοψε  ο τιμώμενος αλλά και με τις παραδοσιακές πασχαλινές τυρόπιττες που έφθασαν φρέσκες εκείνο το ίδιο απόγευμα την Τήνο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου