ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αρ. Πρωτ.282/2015

         Τήνος 30/09/2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί,

Εκ μέρους της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου- Άνδρου-Μυκόνου και Μητρόπολης παντός Αιγαίου εκφράζω τις καλύτερες ευχές μας, προς εσάς, κύριε Πρωθυπουργέ και προς όλα τα μέλη της Κυβερνήσεώς σας, για επιτυχία της αποστολής σας προς όφελος όλους του Ελληνικού λαού.
Ευχόμαστε να επαναφέρετε την ηρεμία, τη γαλήνη, την αισιοδοξία και την ελπίδα σε όλους τους Έλληνες. Γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα σας περιέχει μέτρα που στοχεύουν στην ανακούφιση των πιο αναγκεμένων, των ηλικιωμένων, των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων. Αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε.
Η Εκκλησία μας δεν ταυτίζεται με κανένα πολιτικό κόμμα, επιθυμούμε όμως απλά και ταπεινά να σας ζητήσουμε να θέσετε και εσείς σε πρώτη προτεραιότητα τον κάθε Έλληνα πολίτη, χωρίς καμία διάκριση κόμματος, δόγματος και χρώματος.
Η παγκοσμιοποιημένη πολιτική συχνά δεν θέτει τον άνθρωπο στην πρώτη θέση των ευθυνών της. Δυστυχώς προσβλέπει μόνο στη λογική του εμπορίου που δυστυχώς βλέπει τον άνθρωπο ως ένα απλό αριθμό.
Η τέχνη της υπηρεσίας των πολιτών από τους Κυβερνώντες, οφείλει να ξαναβρεί την αξία της και να υπηρετεί με ισότητα, δικαιοσύνη και ισονομία.
Η Κυβέρνηση σας, την οποία εξέλεξε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, φαίνεται ότι προσανατολίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και αυτό δεν μπορεί παρά να γεννά ελπίδες. Να αισιοδοξούμε ότι μέσα στις πολλές δυσκολίες και θυσίες των τελευταίων καιρών θα ανατείλουν και καλύτερες ημέρες.
Ο Κύριος να σας δώσει το δώρο της σοφίας, αυτό που ζήτησε ο ίδιος ο Σολομώντας, για να επιτελέσετε με επιτυχία το δύσκολο έργο σας για το καλό όλων των κατοίκων της Πατρίδας μας.
Μη διστάσετε, με το δικό σας τρόπο, με ταπεινότητα και απλότητα να ζητήσετε αυτό το δώρο της σοφίας από τον Ένα και Τριαδικό Θεό, στο όνομα του οποίου αρχίζει το Σύνταγμα της Πατρίδας μας και το οποίο ορκιστήκατε, τόσο εσείς όσο και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης, ότι θα σεβαστείτε.

Με αισιοδοξία και ελπίδα

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου