ΑΝΟΙΚΤΑ ή ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

Στο κατεπείγον πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών, παρόλο που αποτελεί μία «περίπλοκη πραγματικότητα», οι λύσεις που δίνονται στην Ευρώπη είναι ασαφείς, συγκεχυμένες» και συχνά συναισθηματικές», ανάλογα με τις αντιδράσεις των προσώπων.
Χρειαζόμαστε στην πολιτική ανθρώπους πιο σοβαρούς, που να αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα όχι ως προβλήματα της στιγμής, αλλά ως ένα γεγονός που χαρακτηρίζει τη συμβίωση της σημερινής ανθρωπότητας και επομένως και τη διεθνή πραγματικότητα.
Χρειαζόμαστε άτομα που να σκέπτονται πολύ και να ασχολούνται λιγότερο με τους διαπληκτισμούς των διαδρόμων.
Τα σύνορα δεν θα τα έκλεινα στο βαθμό που αυτά πραγματικά φυλασσόταν σωστά. Όταν τα άτομα περνούν μία Χώρα, οι υπεύθυνοι της φύλαξης των συνόρων οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι πραγματικά είναι αυτοί που εισέρχονται, τι θέλουν να κάνουν και που θέλουν να πάνε. Δεν μπορούν να ανοίγουν τα σύνορα και να αφήνουν να περνά ο οποιοσδήποτε, διότι αυτό θα ήταν μια προδοσία και μία αυταπάτη και για τους ίδιους που ζητούν την είσοδο στη Χώρα.
Αν λοιπόν είναι αρνητικό να επανεξετάζεται η Συνθήκη του Schengen, δεν είναι ούτε θετικό να προσποιείται κανείς ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα.
Ο.R.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

a_fragkiskos_2014_2.jpg

Ωράριο Θείων Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 2-3 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Σάββατο 19.30 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου