ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Η Ινδονησία είναι το μεγαλύτερο Μουσουλμανικό και νησιωτικό κράτος, με αξιοπρόσεκτη κρατική οργάνωση για Ασιατική χώρα. Αυτό όμως δεν έχει εξαλείψει φαινόμενα βίας και φρίκης από οργανώσεις που αυτοπροσδιορίζονται ως φιλο-ISIS αν και κάποιοι υποπτεύονται ότι εξυπηρετούνται και προσπάθειες εκφοβισμού ιθαγενών και αγροτών ώστε να μεταβιβάσουν τις περιουσίες τους.
Στις 11-5-2021 από την οργάνωση Open Doors που παρακολουθεί τους διωγμούς Χριστιανών ανά τον κόσμο, έγινε γνωστό ότι στο χωριό Kolimago, στο νησί Sulawesi, δολοφονήθηκαν 4 ενήλικες, δύο από τους οποίους αποκεφαλίσθηκαν.
Ήταν 3 Προτεστάντες και ένας Καθολικός, της τοπικής φυλής
Tirajaμ, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στα χωράφια τους. Οι δολοφόνοι, κατά την αστυνομία, ανήκουν σε τζιχαντιστική “τρομοκρατική οργάνωση”.

Πριν λίγο καιρό, στις 28-3-21, Κυριακή των Βαΐων, στο Mokassor, σημειώθηκε επίθεση σε Καθολική Εκκλησία, από νεαρό ζευγάρι Μουσουλμάνων. Οι τρομοκράτες έπεσαν νεκροί ενώ υπήρξαν 20 τραυματίες.
Στην ίδια περιοχή το Νοέμβριο 2020 είχαν αποκεφαλισθεί άλλοι 4 Χριστιανοί.
Επίσης, το 2018 στην Ανατολική Ιάβα είχαν πυρποληθεί 3 Εκκλησίες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άτομα…
Γενικά παρατηρείται μια επιθετικότητα κατά των Χριστιανών σε χώρες της Ασίας (Ινδία, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα, Φιλιππίνες, Μιανμάρ, Ινδονησία, Πακιστάν), όμως αυτή δεν εμποδίζει την αύξηση των Καθολικών πιστών.

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από Avvenire και AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου