ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα εγκαίνια του Καθολικού Ενοριακού Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι τα εγκαίνια του Καθολικού Ενοριακού Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη  Μυτιλήνη της Λέσβου (οδός Ερμού), θα γίνουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014.

            Τα εγκαίνια γίνονται μετά την ολοκλήρωση της γενικής ανακαίνισης του Ναού που πραγματοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού με την ευθύνη της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων θα γίνει και η μετακομιδή τμήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου, που φυλασσόταν στο Ναό μέχρι το 1990.

Στις 11 το πρωί  από το Ξενοδοχείο «Λέσβιον» με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λέσβου, η Λιτάνευση των ιερών Λειψάνων προς στο Ναό, όπου και θα τελεστεί  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  από τον  Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου –  Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου κ. Νικόλαο.  Θα ψάλλει η ολιγομελής πολυφωνική χορωδία της Καθολικής Μητροπόλεώς μας.

+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου