ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ – ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΣΥΡΟΥ, ΘΗΡΑΣ και ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ

ΣΥΡΟΥ, ΘΗΡΑΣ και ΚΡΗΤΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

 

Κατόπιν παραιτήσεως από τα επισκοπικά καθήκοντα, λόγω ορίου ηλικίας, του Σεβασμιότατου Επισκόπου μας, π. Φραγκίσκου Παπαμανώλη, ο Άγιος Πατέρας, ο Πάπας Φραγκίσκος, αφού έκανε δεκτή την παραίτησή του, ονόμασε Επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης, τον Πανοσιολογιότατο π. Πέτρο ΣΤΕΦΑΝΟΥ, μέχρι τώρα Εφημέριο των Ενοριών Αγίου Πέτρου στην Ποσειδωνία και Αγίου Ιωσήφ στο Βήσσα της Σύρου.

Ο νέος Επίσκοπος θα αναλάβει τα καθήκοντά του με την εις Αρχιερέα Χειροτονία του, η οποία θα γίνει στις 2 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, στην Πλατεία του Προσκυνήματος της Παναγίας της Φανερωμένης.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Επισκόπου οι Εφημέριοι και όσοι κατέχουν θέσεις διακονίας στην τοπική Εκκλησία διατηρούν την θέση τους, εκτός από τους κατέχοντες την θέση του Γενικού Βικαρίου, που, σύμφωνα με τον Κανόνα 481 του Κανονικού Δικαίου, αυτομάτως εκπίπτουν με την παύση των αρμοδιοτήτων του Επισκόπου που τους ονόμασε.

 

Δόθηκε στην Άνω Σύρο, στις 13 Μαΐου 2014

 

Από τη Γραμματεία της Καθολικής Επισκοπής Σύρου

 

π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος

Γραμματέας

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου