Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκτακτης μονοήμερης Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επισκοπικής χειροτονίας του νέου Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών και Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου Σεβασμιοτάτου π. Θεόδωρου.

Οι εργασίες της Συνόδου έγιναν στην Ιερά Μονή των Καπουκίνων Πατέρων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Η Ιεραρχία στην αρχή των εργασιών της υποδέχθηκε με αδελφική χαρά το νέο μέλος της Συνόδου Σεβασμιότατο π. Θεόδωρο και στη συνέχεια ασχολήθηκε με επίκαιρα επείγοντα θέματα αλλά και με άλλα ποιμαντικά που προέβλεπε η ημερήσια διάταξη των εργασιών.

Η τακτική φθινοπωρινή Σύνοδος της Ιεραρχίας μας θα γίνει στην Αθήνα από τις 8-12 Νοεμβρίου 2021 και θα μελετηθεί το θέμα: «Για μια Εκκλησία συνοδική: κοινωνία-συμμετοχή-αποστολή». Είναι το θέμα το οποίο θα μελετήσει όλη η Καθολική Εκκλησία αρχίζοντας στη Ρώμη  στις 9/10/2021  ενώ στις υπόλοιπες εκκλησιαστικές επαρχίες στις 17/10/2021 και η οποία θα αποκορυφωθεί το έτος 2023 με τη 16η Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Επισκόπων στη Ρώμη. Η μελέτη του θέματος θα επανέλθει και πάλι στις εκκλησιαστικές επαρχίες.

20 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Βασίλισσα του Ουρανού, 28 Μαΐου 2023

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή 28 Μαΐου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πανήγυρη της Πεντηκοστής, το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου