Αναβάλλεται το Ιστορικό Συνέδριο στην Τήνο

Αναβάλλεται το Ιστορικό Συνέδριο στην Τήνο

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης του Συνεδρίου είχε ολοκληρωθεί και απέμεναν μόνο ορισμένες τεχνικές και οικονομικές διευθετήσεις, η Οργανωτική Επιτροπή, με σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου Τήνου, αναγκάζεται να αναβάλλει την πραγματοποίηση του Συνεδρίου κάτω από την πίεση των συνθηκών που επικρατούν αυτές τις μέρες στην πατρίδα μας.

Επειδή δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν όλες οι οικονομικές ενέργειες της διοργάνωσης κατά τρόπο ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα, εκτιμήθηκε πως είναι καλύτερη μια αναβολή για το φθινόπωρο. Ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί και για άλλες παρόμοιες διοργανώσεις στις Κυκλάδες και αλλού.

Πάντως, αποτελεί πεποίθηση και απόφασή μας πως δεν πρέπει να περάσει το τρέχον έτος χωρίς να μνημονεύσουμε με επιστημονικό τρόπο τα γεγονότα του 1715 καθώς και το περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτά τα γεγονότα εξελίχτηκαν.

Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει ένα τέτοιο πνευματικό γεγονός να διεξαχθεί κάτω από συνθήκες ηρεμίας και τάξης, πολιτικής και οικονομικής, που να εξασφαλίζουν την από πάσης απόψεως άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή.

Ζητούμε συγγνώμη από όσους έχουμε εμπλέξει στη διοργάνωση για αυτή την αναβολή, αλλά είμαστε βέβαιοι πως έχουμε την κατανόησή τους.
 

Για τη Διοργανωτική Επιτροπή
Π. Μάρκος Γ. Φώσκολος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου