ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ – ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ – ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

 

Στις 21-5-22 ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε σε ακρόαση τους 70 συνέδρους που έλαβαν μέρος στην 46η Γενική Συνδιάσκεψη των Αδελφών Χριστιανικών Σχολών (γνωστοί και ως Λασαλιανοί) η οποία διεξάγεται ανά 7ετία στη Ρώμη (φέτος έγινε με καθυστέρηση ενός έτους, λόγω του κορωνοϊού).

Ο Πάπας στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι το θέμα της Συνδιάσκεψής τους «Δημιουργώντας νέους δρόμους για να αλλάξουμε ζωές» είναι επίκαιρο σε μια εποχή που η εκπαίδευση είναι απαραίτητη, μετά την πανδημία, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων. «Οι εκπαιδευτικοί δρόμοι πρέπει να προσφέρουν αξίες και η δική σας παράδοση στην εκπαίδευση είναι ικανή να μεταδώσει αξίες όπως η υπευθυνότητα, η δημιουργικότητα, η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η ικανότητα συμβίωσης, ο σεβασμός στο περιβάλλον…» τόνισε ο Ποντίφικας.

Η Κοινότητα των Λασαλιανών, παρά τη μείωση των κλήσεων, έχει αυτή την εποχή 3.116 Αδελφούς, οι οποίοι, μαζί με 90.000 λαϊκούς συνεργάτες, διοικούν 1120 σχολεία και άλλα Κέντρα Εκπαίδευσης σε 80 χώρες με 1.000.000 περίπου μαθητές.

Η Γενική Συνδιάσκεψη που έλαβε χώρα στο Γενικό Ηγουμενείο της οδού Aurelia, εξέλεξε ως νέο Γενικό Ηγούμενο (και 24ο διάδοχο του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή De La Salle) τον 60χρονο αδ. Armin Luistro από τις Φιλιππίνες, ως τώρα Επαρχιακό για την Ανατολική Ασία και συν – ιδρυτή, την 26-8-20, μαζί με τον Επίσκοπο του Manado, Joseph Suvwten, του Πανεπιστημίου De la Salle στην Ινδονησία.

O νεοεκλεγείς παρουσίασε τα προβλήματα φτώχειας, αδικίας, φυλετικών συγκρούσεων και καταχρήσεων κατά γυναικών και παιδιών, όπως και τις συγκρούσεις στη Μιανμάρ, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα, που μαστίζουν την Ασία, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια της Κοινότητας να βοηθήσει, μέσω της εκπαίδευσης, αλλά και παραδεχόμενος ότι «δεν έχουμε απάντηση στα προβλήματα», γιατί ο καθολικισμός είναι μειοψηφία στις διαδεδομένες κουλτούρες της Ασίας.

Η. Γ.Σ. εξέλεξε ως νέο Γενικό Βικάριο τον 61χρονο αδ. Carlos Gabriel Gomez από την Κολομβία, πρώην καθηγητή στο Λασαλιανό Πανεπιστήμιο της Μπογκοτά και από το 2021, Πρύτανη του Καθολικού Πανεπιστημίου της Αιθιοπίας, στην Αντίς Αμπέμπα. Επίσης η Γ.Σ. εξέλεξε τα άλλα 5 μέλη του Γενικού Συμβουλίου για την επόμενη 7ετία.

 

 

 

Πληροφορίες και φωτογραφίες από Vatican Νews

Πληροφορίες για Καναδά από καθολικό ιστότοπο La Presence

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 30 Μαρτίου 2023      Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου