“ΑΓΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ”

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο σύγχρονης ιστορίας

Ο Κωστής Παπαϊωάννου είναι εκπαιδευτικός στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής, αρθρογράφος σε πολλά έντυπα και σάιτ και σταθερός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από δεκαετίες:
πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας, πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Συντονιστής του Δικτύου Καταγραφής θυμάτων ρατσιστικής Βίας, πρώην Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Κυρίως όμως ένας άνθρωπος με ανοιχτό πνεύμα χωρίς παρωπίδες (βλ. το άρθρο του, 4-12-2020 στο Lifo “Κι όμως υπάρχει σύγχρονος εκκλησιαστικός λόγος. Ακούστε τον Πάπα” που εύκολα μπορεί να αναζητηθεί στο διαδίκτυο).

Διανύοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση καλό είναι να διαβάζονται και βιβλία όπως το τελευταίο του, στις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, με τίτλο “Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά” που αναφέρεται στην επιρροή της άκρας δεξιάς, σε τμήματα της πολιτικής, της εκκλησίας, της αστυνομίας, της δικαιοσύνης και της ευρύτερης κοινωνίας μας, θέτει δύσκολα ερωτήματα όπως ποιοι ήταν συνεργοί στον εκτοπισμό και την εξόντωση του Εβραϊκού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης και αναλύει το εθνοκεντρισμό ως επίσημη κρατική ιδεολογία, που προβάλλει το λαό μας ως ξεχωριστό και “περιούσιο”.

Όπως είχε πει και ο Διονύσιος Σολωμός “το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές”.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από LIFO

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου