ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Στις 10 το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό στη Νάξο τη Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Βλασίου, επισκόπου και μάρτυρα.

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου μίλησε στους παρόντες και αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Επισκόπου αλλά και στην παράδοση που υπάρχει εκείνη την ημέρα να ευλογούνται και να αγιάζονται δύο κεριά του Αγίου Βλασίου και με αυτά την ημέρα της εορτής του Αγίου να ευλογείται ο λάρυγγας των  πιστών με την πίστη ότι θα απαλλαγεί από κάθε ασθένεια αν με τις ικεσίες του Αγίου Βλασίου απευθυνόμαστε στο Θεό και Του ζητούμε τη θεραπεία.

Τέλος τους συμβούλεψε  να προτιμούν ένα άλλο φάρμακο πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό που περνά από το λάρυγγα για να  φθάσει στην ψυχή και αυτό είναι η Αγία Κοινωνία στο Σώμα και στο Αίμα του Χριστού.

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Μετά τη Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Βλασίου, ο Αρχιεπίσκοπος συνέχισε την ευλογία των οικογενειών, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη τους και να προσευχηθούν μαζί του και στο σπίτι τους για την πνευματική και σωματική υγεία όλων των μελών τους.


 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου