ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Στις 10 το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό στη Νάξο τη Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Βλασίου, επισκόπου και μάρτυρα.

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου μίλησε στους παρόντες και αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Επισκόπου αλλά και στην παράδοση που υπάρχει εκείνη την ημέρα να ευλογούνται και να αγιάζονται δύο κεριά του Αγίου Βλασίου και με αυτά την ημέρα της εορτής του Αγίου να ευλογείται ο λάρυγγας των  πιστών με την πίστη ότι θα απαλλαγεί από κάθε ασθένεια αν με τις ικεσίες του Αγίου Βλασίου απευθυνόμαστε στο Θεό και Του ζητούμε τη θεραπεία.

Τέλος τους συμβούλεψε  να προτιμούν ένα άλλο φάρμακο πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό που περνά από το λάρυγγα για να  φθάσει στην ψυχή και αυτό είναι η Αγία Κοινωνία στο Σώμα και στο Αίμα του Χριστού.

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Μετά τη Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Βλασίου, ο Αρχιεπίσκοπος συνέχισε την ευλογία των οικογενειών, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη τους και να προσευχηθούν μαζί του και στο σπίτι τους για την πνευματική και σωματική υγεία όλων των μελών τους.


 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου