ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ Π. ΝΙΚΟΛΑΟ

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ Π. ΝΙΚΟΛΑΟ

 

Χιλιάδες νεαρά ζευγάρια αναμένεται να συναντηθούν με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό  την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου για να γιορτάσουν την “Χαρά του «Ναι» για πάντα”.  Ο αριθμός των νέων ανθρώπων που θα φθάσουν στο Βατικανό είναι τόσο μεγάλος που το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Οικογένεια που διοργανώνει την ακρόαση  ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Παύλος ο ΣΤ', όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου .

Σε ενημερωτικό σημείωμα, το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Οικογένεια αναφέρει ότι ήδη πάνω  από 17.000 νέοι άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή για την ακρόαση με τον Πάπα. Οι διοργανωτές λένε ότι οι αριθμοί των αρραβωνιασμένων ζευγαριών που θα παραστούν στην ακρόαση είναι «απρόβλεπτος», και ότι ο πάπας Φραγκίσκος χαιρέτισε την ιδέα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στην πλατεία έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν πολλά περισσότερα νεαρά ζευγάρια.

Η συνάντηση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα ζευγάρια που προετοιμάζονται για το γάμο τους στην Ιταλία και στις επισκοπές σε όλο τον κόσμο. Η Πλατεία του Αγίου Πέτρου θα ανοίξει από τις 9:00 το πρωί. Στις 11:00 π.μ., θα υπάρξει μια περίοδος περισυλλογής, προσευχής και μαρτυριών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άφιξη του Αγίου Πατέρα, που έχει προγραμματιστεί για τις 12.00 το μεσημέρι. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί  περίπου στις 12:45. Η πρωτοβουλία, που προωθείται από το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Οικογένεια, ανακοινώθηκε στις 20 Δεκέμβρη από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αρχιεπίσκοπο VincenzoPaglia. Είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τρίτη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Επισκόπων που συγκαλείται από τον πάπα Φραγκίσκο τον προσεχή Οκτώβριο. Το θέμα της Συνόδου είναι “ποιμαντικές προκλήσεις της οικογένειας στο πλαίσιο του ευαγγελισμού”.

 

Πηγή: (Ράδιο Βατικανό)

 

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ  ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

ΧΙΟΣ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/2/2014

Στις 18:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Πόλη της Χίου προς τιμή του Αγίου Βαλεντίνου, (ενώπιον αποτμήματος των ιερών λειψάνων του, το οποίο ευρίσκεται προσωρινά εκεί, έως ότου μέσα στο καλοκαίρι μεταφερθεί μόνιμα στον Καθολικό Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, όπου και φυλάσσονταν για αιώνες)  από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, π. Νικόλαο.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΧΙΟΥ


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 3 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Οίκος Αγίας ΜάρθαςΑ’ Κυριακή της Παρουσίας, 3 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Α’ Κυριακή της Παρουσίας, στο

“Έλα Κύριε Ιησού = Maranathà”

«ΈΛΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ = MARANATHA’». Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ     Η λειτουργική περίοδος της Παρουσίας ή του Ερχομού, αποτελεί «μνήμη» αιώνων ελπίδας της ανθρωπότητας

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου