ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ: Μοναχές μέλη της Συνόδου για τις ονομασίες Επισκόπων

Πριν από μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο Reuters, ο Πάπας Φραγκίσκος ενημέρωνε για την πρόθεσή του ορίσει μοναχές, εκτός από Καρδινάλιους και κληρικούς, ως μέλη της Συνόδου για τις Ονομασίες νέων Επισκόπων.

Πρόκειται για γυναίκες που έχουν ήδη αποδείξει τις ικανότητές τους στη διοίκηση εκκλησιαστικών υποθέσεων:

Α. Η αδελφή Raffaella Petrini, είναι 53 ετών, γεννήθηκε στη Ρώμη και είναι μέλος του Τάγματος των Φραγκισκανίδων Αδελφών. Είναι Γενική Γραμματέας του Κυβερνείου του Κράτους της Πόλης του Βατικανού. Έχει σπουδάσει Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο του Αγίου Θωμά του Ακινάτη, όπου διδάσκει, και στις ΗΠΑ.

Β. Η αδελφή Yvonne Reungoat είναι γαλλίδα μοναχή του Τάγματος των Σαλεσιανών (Daughters of Μary Help of Christians) του οποίου αποτέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου, αργότερα Γενική Βικαρία καθώς επίσης Γενική Υπεύθυνη τεσσάρων Μονών του Τάγματος στη Ρώμη. Απόφοιτος ιστορίας και γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Λυών, δίδαξε στην ίδια πόλη για ένδεκα χρόνια.

Γ. Η Maria Lia Zervino Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθολικών Γυναικείων Οργανώσεων (αριθμεί περίπου 5 εκατ. μέλη) ήδη γνωστή για την επιστολή της προς τον Πάπα Φραγκίσκο με την οποία ζητούσε μεγαλύτερη γυναικεία συμμετοχή στις αποφάσεις της Εκκλησίας.

Πληροφορίες από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου