Ίδρυση Μονής του Ενσαρκωμένου Λόγου στο Τατζικιστάν

Πριν 6 μήνες παρουσιάσαμε τη μικρή Καθολική κοινότητα του Τατζικιστάν:
Την 29-9-1997 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ είχε ιδρύσει μια “
mission sui iuris”. Υπάρχουν δύο ενορίες στις πόλεις Dushande και Quirgonteppa, ποιμαινόμενες από αντίστοιχους Αργεντινούς Ιερείς, παρουσία 3 Μοναζουσών της Μητέρας Τερέζας και οργανωμένη Κάριτας από το 2014!

Πλέoν θα υπάρχει και μια “κλειστή” Μοναχική Κοινότητα προσευχής, αποτελούμενη από 4 Μοναχές του “Ενσαρκωμένου Λόγου”, με καταγωγή από Αργεντινή, Παραγουάη και Ουζμπεκιστάν, δίπλα στην Ενορία του Αγίου Ιωσήφ, στην πόλη Dushande, που ποιμαίνεται απ΄ τον π. Pedro Lopez, προερχόμενο απ΄ την ίδια Μοναχική Κοινότητα.
Η εγκατάσταση της Κοινότητας, σε μια εποχή που το Τατζικιστάν “φοβάται” την επέλαση του σκληροπυρηνικού Ισλάμ στο γειτονικό Αφγανιστάν, θεωρείται ευτυχής χρονική συγκυρία απ΄ τη μικρή Καθολική κοινότητα.

Τα εγκαίνια της νέας Μονής έγιναν απ΄ τον Αποστολικό Τοποτηρητή του Ουζμπεκιστάν, ενώ έκπληξη για τους παρόντες ήταν η μικρή “λιτανεία” εικόνας της Vergina di Lujen, προστάτιδας της Αργεντινής και των ιεραποστολικών έργων του Ενσαρκωμένου Λόγου, γιατί δημόσιες πράξεις λατρείας δε συνηθίζονται στη χώρα.

Πληροφορίες / φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου