Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει τρυφερότητα

Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει τρυφερότητα

Ο ποντίφικας αναφέρθηκε στην αγκαλιά των γονιών στο παιδί τους, την ανοιχτή καρδιά και την συμπόνια.
Στην τρυφερότητα και την απουσία της αναφέρθηκε στη σημερινή ομιλία του από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απευθυνόμενος στους δεκάδες πιστών που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την ομιλία του, έκανε λόγο για «την αγκαλιά ενός πατέρα ή μίας μητέρας στο παιδί τους», αλλά και την τρυφερότητα, ο οποία «είναι μια λέξη που σχεδόν έχει ξεχαστεί».
Ο ποντίφικας κάλεσε τους πιστούς να παρηγορήσουν την ανθρωπότητα που συχνά πληγώνεται και φοβάται, ενώ αναφερόμενος στο Ευαγγέλιο της Ευσπλαχνίας, που ο καθένας γράφει στη ζωή του, όπως είπε, αναζητούνται άνθρωποι με ανοιχτή και υπομονετική καρδιά, «καλοί Σαμαρείτες» που γνωρίζουν τι σημαίνει συμπόνοια και σιωπή.
Την ίδια ώρα, εξήγησε πως για να γίνει κανείς απόστολος της ευσπλαχνίας πρέπει να αγγίζει και να χαϊδεύει τις πληγές του Χριστού που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στο σώμα και στην ψυχή πολλών αδελφών.

Πηγή: iefimerida.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου