Έφηβοι που προετοιμάζονται για την ομολογία πίστεως

Έφηβοι που προετοιμάζονται για την ομολογία πίστεως

Στην τοπική μας Εκκλησία,  όσοι από τους έφηβους επιθυμούν, προετοιμάζονται για δύο χρόνια και κατά την αγρυπνία του Δεκαπενταύγουστου, στο Θεομητορικό μας Προσκύνημα της Παναγίας της Βρυσιώτισσας ενώπιον της συναγμένης Εκκλησίας προχωρούν σε μία υπεύθυνη, συνειδητή και δημόσια ομολογία πίστεως. 

Αυτή η δημόσια ομολογία πίστεως είναι προαιρετική και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, εγκαίρως το δηλώνουν και αρχίσει η ομαδική προετοιμασία που διαρκεί δύο χρόνια και πραγματοποιείται μέσα από ένα καθορισμένο πρόγραμμα. Αυτό προβλέπει και   αρκετές διήμερες συναντήσεις με κάθε συνάντηση να έχει το δικό της θέμα:

        Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι σε εξέλιξη μία από αυτές  στη Μοναχική Κοινότητα των Ουρσουλινών στο Πασακρωτήρι της Χώρας. Την όλη διοργάνωση έχει  αναλάβει ο Ιεροδιάκονος Ιωάννης, ο οποίος και δίνει συνεχώς ιδιαίτερη προσοχή προς τη νεολαία την οποία υπηρετεί με μεγάλη φροντίδα.

Οι διήμερες αυτές συναντήσεις δεν έχουν μόνο πνευματικό σκοπό αλλά και ανθρώπινο και οι έφηβοι αισθάνονται άνετα και δεν παραλείπουν να  εκδηλώνουν τα ανθρώπινα αισθήματα τους σε κάποιο μέλος της ομάδας τους που τυχαίνει να έχει την ονομαστική του εορτή ή τα γενέθλιά του.

Αυτό έγινε και το Σάββατο, 21 Μαρτίου,  όταν γιόρτασαν για την αδελφή Θηρεσία που είχε την επέτειο των μοναχικών της όρκων και τη Σοφία που είχε τα γενέθλια της.

Και μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις οι έφηβοι μαθαίνουν  να σέβονται να εκτιμούν τα  πρόσωπα της Εκκλησίας που θυσιάζονται γι’ αυτούς αλλά και  συμμετέχουν στη χαρά των συνομηλίκων  τους όταν έχουν κάποια προσωπική επέτειο.

Συγχαίρουμε τον Ιεροδιάκονο Ιωάννη για την προσφορά του, την εμψυχώτρια Μελίνα για τη βοήθεια που του παρέχει σ’ αυτή τη διήμερη συνάντηση των εφήβων και όλους τους εφήβους για τους  οποίους χαιρόμαστε να διαπιστώνουμε, ότι μέσα από τη χαρά, το κέφι και τον ενθουσιασμό τους, εκφράζουν και την επιθυμία να εμβαθύνουν την πίστη τους και να την ομολογήσουν δημοσίως 

[module-401]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου