«Έρχομαι στο Μεξικό ως ιεραπόστολος ευσπλαχνίας και ειρήνης»

«Είμαι ευχαριστημένος, νιώθω μεγάλη χαρά». Αυτά είναι τα συναισθήματα του Πάπα Φραγκίσκου λίγες ημέρες πριν από το αποστολικό ταξίδι του στο Μεξικό, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 – 18 Φεβρουαρίου. Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κυκλοφόρησε χθες, ο Άγιος Πατέρας δηλώνει ότι πάντα έκανα «μια ιδιαίτερη μνεία στην προσευχή μου για όλους τους Μεξικανούς. Τους έχω μέσα στην καρδιά μου, τώρα μπορώ να τους επισκεφθώ και να βρεθώ σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τον τόσο τρυφερά αγαπημένο του Θεού, και τόσο αγαπητό της Παναγίας».

Ο Φραγκίσκος γίνεται το φερέφωνο των ερωτήσεων των πιστών και λέει: «Τι σκοπεύει να κάνει ο Πάπας σε αυτό το ταξίδι; Η απάντηση είναι άμεση και απλή: Επιθυμώ να πάω ως ιεραπόστολος ευσπλαχνίας και ειρήνης, να σας συναντήσω για να ομολογήσουμε μαζί την πίστη μας στο Θεό και να μοιραστούμε μια θεμελιώδη αλήθεια στη ζωή μας: ότι ο Θεός μας αγαπά πάρα πολύ, ότι μας αγαπά με μια αγάπη ατελείωτη, μεγαλύτερη από αυτή που  μας αξίζει, επιθυμώ να βρεθώ όσο το δυνατόν πιο κοντά σε σας, αλλά ειδικά σε όλους εκείνους που υποφέρουν, για να τους αγκαλιάσω και να τους πω ότι ο Ιησούς σας αγαπά πολύ, και ότι είναι πάντα στο πλευρό σας».

Ο Ποντίφικας εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η προετοιμασία για το δωδέκατο διεθνές ταξίδι του λαμβάνει χώρα σε μια ατμόσφαιρα προσευχής, γιατί – υπογραμμίζει – «Η προσευχή διευρύνει την καρδιά μας και την προετοιμάζει για να λάβει τα δώρα του Θεού. Η προσευχή – συνεχίζει – φωτίζει τα μάτια μας για να μάθουμε να βλέπουμε τους άλλους όπως ο Θεός τους βλέπει, για να αγαπάμε όπως ο Θεός αγαπά. Πραγματικά, εκτιμώ που προσεύχεστε και για μένα, γιατί το έχω ανάγκη».

Ο Πάπας στη συνέχεια αποκαλύπτει μία από τις μεγαλύτερες επιθυμίες του, δηλαδή «να μπορέσει να επισκεφτεί το σπίτι της Παρθένου Μαρίας». «Όπως ένα παιδί – λέει – θα πλησιάσω τη μητέρα και θα θέσω στα πόδια της όλα αυτά που έχω μέσα στην καρδιά μου. Είναι ωραίο να μπορέσεις  να επισκεφθείς το σπίτι της μητέρας σου, και να αισθανθείς την τρυφερότητα της ευγενικής παρουσίας της. Εκεί θα την κοιτάξω στα μάτια και θα την παρακαλέσω να μην σταματήσει να μας προσέχει με ευσπλαχνία, να είναι η Μητέρα μας του ουρανού. «Σε εκείνη – καταλήγει ο Πάπας – έχω αναθέσει, ήδη από τώρα, το ταξίδι μου και όλους εσάς, αγαπητοί αδελφοί μου Μεξικάνοι. Είθε ο Ιησούς να σας ευλογεί και η Αγία Παρθένος να μας καθοδηγεί».

ΡΦ (μετάφραση)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου