“ «Ένα θλιβερό ταξίδι για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο»

“ «Ένα θλιβερό ταξίδι για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο» Κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τη Λέσβο, ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρέτησε έναν – έναν τους 51 δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι. Ένα ταξίδι που – υπογράμμισε ο Άγιος Πατέρας – «είναι λίγο» διαφορετικό από τα άλλα. Στα αποστολικά ταξίδια κάνουμε πολλά πράγματα: βλέπουμε τον κόσμο, μιλάμε… Επίσης, υπάρχει η χαρά της συνάντησης. Αυτό είναι ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από θλίψη και αυτό είναι σημαντικό: είναι ένα ταξίδι θλιβερό. Πάμε να συναντήσουμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

 «Πάμε – και θα το δούμε – με τόσους πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν, που δεν ξέρουν πού να πάνε, και που αναγκάστηκαν να φύγουν», πρόσθεσε ο Bergoglio. «Θα πάμε και σε ένα κοιμητήριο: τη θάλασσα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι πνίγηκαν σε αυτή. Δεν το λέω αυτό για να σας πικράνω, ούτε από πικρία, αλλά επειδή ακόμη και η σημερινή δουλειά σας μπορεί να μεταβιβάσει στα μέσα ενημέρωσης την ψυχική κατάσταση με την οποία πραγματοποιώ αυτό το ταξίδι. Σας ευχαριστώ που με συνοδεύετε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!».

Ο Φραγκίσκος, μαζί με τη συνοδεία και τους δημοσιογράφους θέλησε να στείλει στη συνέχεια στον ομότιμο Πάπα Βενέδικτο 16ο τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές με την ευκαιρία των 89ων γενεθλίων του, ζητώντας από τον Κύριο να συνεχίσει να ευλογεί την πολύτιμη υπηρεσία της εγγύτητάς του και της προσευχής του για όλη την Εκκλησία.

 ρφ (μετάφραση)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου