Έναρξη δραστηριοτήτων Νεολαίας (ΕΚΝΕ)

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (ΕΚΝΕ)

 

Με μεγάλη χαρά την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 ξεκίνησε η ποιμαντική χρονιά της νεολαίας (EKNE), με μια γιορτή στην αίθουσα του Αγίου Αντωνίου, στην Παλλάδα.

Μια ομάδα νέων εμψυχωτών μαζί με τους υπεύθυνους Ιερείς και τις Αδελφές των Δούλων του Κυρίου και της Παναγίας ανέλαβαν αυτή την τόσο σημαντική πρόκληση για την Εκκλησία και τον κόσμο, που είναι η μόρφωση και η καθοδήγηση των παιδιών του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Γύρω στις 20:00 συγκεντρώθηκαν νέοι και έφηβοι, ανυπόμονοι να ξεκινήσουν, ερχόμενοι από την Καλλονή, μαζί με τον Εφημέριό τους π. Φραγκίσκο, από τη Στενή, τη Μυρσίνη, τα Κιόνια και τη Χώρα. Συγκεντρώθηκαν  περίπου 20 παιδιά.

Οι Αδερφές και οι εμψυχωτές είχαν ετοιμάσει παιχνίδια που έγιναν με επιτυχία και ενθουσιασμό. Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα παιδιά και τους ευχήθηκε μια καρποφόρα χρονιά στην ομάδα της νεολαίας. Έπειτα, παρουσιάστηκαν οι εμψυχωτές και συζητήθηκαν εν συντομία κάποιες λεπτομέρειες για τις συναντήσεις. Τέλος, για να ολοκληρωθεί η γιορτή, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν όλοι μαζί νοστιμότατες πίτσες.

Να σημειωθεί ότι σε προκαταρκτικές συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο συγκροτήθηκε η επιτροπή Ποιμαντικής Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής και ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες για τον προγραμματισμό των εμψυχώσεων και των άλλων δραστηριοτήτων, συζητήθηκε το θέμα της ανακαίνισης της αίθουσας και άλλα πρακτικά ζητήματα.

Το θετικό και ευχάριστο είναι πως όλοι δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό και επιθυμία να φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή.

Καλούμε όσους δεν έχουν πλησιάσει ακόμα, να τολμήσουν να συμμετέχουν σε αυτή την ομάδα που υπόσχεται αξέχαστες στιγμές και παρακαλούμε το Θεό, την Παναγία και τον Άγιο Ιωσήφ, να ευλογήσουν αυτό το ποιμαντικό έτος της νεολαίας.

 

Από την Επιτροπή της ΕΚΝΕ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου