Άστεγος φιλοτεχνεί τα γραμματόσημα Χριστουγέννων της Αγίας Έδρας

ΑΣΤΕΓΟΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΔΡΑΣ

 

 

Στις “ντουζιέρες” για αστέγους, που έχουν εγκατασταθεί δίπλα στον Αγιο Πέτρο, με πρωτοβουλία του Πάπα, εμφανιζόταν συχνά ένας 40χρονος Πολωνός. Οι εθελοντές τον γνώριζαν. Χωρίς μόνιμη διαμονή και με πρόβλημα αλκοολισμού, διέμενε κατά καιρούς σε γειτονικό κτίριο φιλοξενίας της Εκκλησίας. Ο Πολωνός έφερε πάντα μαζί του χαρτιά και σχεδίαζε επί ώρες τους ανθρώπους που έρχονταν να εξυπηρετηθούν. Κάποια φορά οι εθελοντές είδαν έργα του και εντυπωσιάσθηκαν από την εξαιρετική απεικόνιση των προσώπων. Ενημέρωσαν τον Υπεύθυνο Φιλανθρωπίας του Πάπα, Καρδινάλιο K. Krajewski, ο οποίος έσπευσε να γνωρίσει τον συμπατριώτη του, ενθουσιάσθηκε κι αυτός από τα έργα που είδε κι ανέλαβε πρωτοβουλία να αναδείξει το ταλέντο του ώστε να ξεφύγει από τα σημερινά του αδιέξοδα. 

 

 

Πρώτη δημόσια παρουσίαση  του Adam Piekarski, όπως είναι το όνομα του πολωνού καλλιτέχνη, γίνεται μέσω των 2 γραμματοσήμων Χριστουγέννων 2021 που ετοίμασε για την Αγία Έδρα. Στο ένα απεικονίζονται οι Τρεις Μάγοι που έρχονται να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος (τα πρόσωπά τους είναι εμπνευσμένα από τους άτυχους της ζωής που ζωγράφιζε ως τώρα … ). στο άλλο ο Ιησούς Βρέφος, η Παναγία και ο Άγιος Ιωσήφ. 

Ο Καρδινάλιος είναι πεπεισμένος ότι αυτά τα έργα, που θα κυκλοφορούν σύντομα σε όλο τον κόσμο, ως απεικόνιση στα γραμματόσημα, θα αποτελέσουν ευκαιρία ζωής για το συμπατριώτη του, για να γίνει γνωστός και να αναγνωρισθεί το ταλέντο του σε όλο τον πλανήτη! 

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από Vatican Insider της La Stampa

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου