Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΜΙΛΗΣΕ ΚΥΡΙΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ

Μέσα σε αδελφική ατμόσφαιρα, πάνω σε ένα λόφο της Τήνου που θυμίζει, Σινά, και Θαβώρ, συνεχίζεται η πνευματική περισυλλογή των ιερέων της Καθολικής Μητρόπολης παντός Αιγαίου. Δέκα εννέα ιερείς και οι δύο επίσκοποι τους, συμμετέχουν σ’ αυτήν την πνευματική συνάντηση. Με τη βοήθεια του ιερομονάχου π. Θεόδωρου Κοντίδη ζουν ώρες και ημέρες πνευματικής προσωπικής και συλλογικής ανανέωσης μέσα από την ακρόαση και τη μελέτη και την τέλεση του Θείου Λόγου. Μέσα από την συχνή συλλογική προσευχή  και προσωπική περισυλλογή με αποκορύφωμα την καθημερινή τέλεση της Ευχαριστίας.

        Ο έμπειρος σε πνευματικές περισυλλογές ιερέων,  μοναχικών και άλλων κοινοτήτων, π. Θεόδωρος Κοντίδης επέλεξε  το κατά Ιωάννη Ευαγγελίου για να βοηθήσει όλους τους παρόντες   στην εμβάθυνση  και τη μελέτη σημείων του Ευαγγελίου που αποτελούν μοναδικές σε θεολογία και σημασία σελίδες για τη ζωή του ατόμου και της Εκκλησίας. Στις  μέχρι σήμερα τρεις ομιλίες του ο π. Θεόδωρος αναφέρθηκε στον πρόλογο του Ιωάννη, στην κλήση των πρώτων μαθητών και το γάμο της  Κανά.

Την Τρίτη το βράδυ  10 Μαρτίου τελέστηκε η Ακολουθία Μετανοίας και δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους ιερείς και τους επισκόπους για την προσωπική εξομολόγηση.

        Αύριο 11 Μαρτίου στις  6.30 το απόγευμα οι ιερείς με τους δύο επισκόπους να συμμετάσχουν στην Ακολουθία του ΣΤΕΚΕΙ ΜΑΝΝΑ  που θα τελεστεί στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χώρα της Τήνου.  Στην Ιερή αυτή παραδοσιακή της  Τήνου Ιεροτελεστίας έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και τα μέλη  και άλλων ενοριακών.

        Ας στηρίξει και όλη η Εκκλησία τι όμορφες αυτές στιγμές τη ζωής των ιερέων καιτων επισκόπων που ζητούν από τον Κύριο τη χάρη και το Άγιο Πνεύμα για να συνεχίσουν την αποστολή τους με χαρά για το Ευαγγέλιο.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos