Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο φάρος της ελπίδας. Το μήνυμα ειρήνης από τους Αγίους Τόπους

Το κοινό τους μήνυμα με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα στέλνουν δεκατρείς Πατριάρχες και Προκαθήμενοι των χριστιανικών κοινοτήτων της Ιερουσαλήμ, μεταξύ των οποίων και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

"Από την καρδιά της Ιερουσαλήμ και από το κέντρο του κόσμου αναγγέλλουμε και πάλι: Χριστός Ανέστη. Αληθώς Ανέστη" αναφέρουν και προσθέτουν "Μέσω της ζωής Του, του θανάτου και της Ανάστασής του, ο Ιησούς έκανε μια νέα αρχή. Η γιορτή της Ανάστασης μας θυμίζει ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πρέπει να γίνεται σεβαστή".
"Ο άνθρωπος δημιουργείται κατ΄εικόνα και καθ' ομοίωση του Θεού".
"Η Ιερουσαλήμ, η πόλη της αναστάσεως, είναι ο φάρος της ελπίδας και της ζωής. Ο κενός τάφος μας υπενθυμίζει συνεχώς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μέσα και γύρω από την ιερή αυτή πόλη.
Ο Ιησούς ήρθε να προσφέρει μια ζωή εν αφθονία στην οποία η αμαρτία και ο θάνατος νικήθηκαν. Η πόλη της ζωής είναι επίσης η πόλη της ειρήνης και της συμφιλίωσης.
Ως εκ τούτου, πρέπει να διατηρηθεί η πολυεθνοτική και πολυπολιτισμική κατάσταση της Ιερουσαλήμ . Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ιερουσαλήμ και σε όλο τον κόσμο".
Προσευχόμαστε διαρκώς για όλες τις περιοχές όπου υπάρχει βία. Θυμόμαστε επίσης στις προσευχές μας όλες τις γυναίκες και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν βία και αδικία σε ολόκληρο τον κόσμο. Καλούμε όλους τους ανθρώπους να σέβονται την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos