Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Λασαλιανή οικογένεια

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχεται 300 αδελφούς των χριστιανικών σχολών, συνεργάτες και φοιτητές, καθώς  300 είναι τα χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή τους Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή de La Salle, προστάτη των δασκάλων, και τους ζητάει να μιμηθούν «το πάθος του για τους τελευταίους και τους απορριφθέντες», προσφέροντας μέσω της εκπαίδευσης ελπίδα σε εκείνους που βρίσκονται σε αμηχανία και υποβάθμιση

Μιμηθείτε το «πάθος για τους τελευταίους  και τους απορριφθέντες» του ιδρυτή σας, τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή de La Salle, «έναν λαμπρό και δημιουργικό καινοτόμο στο όραμα του σχολείου, στην αντίληψη του δασκάλου, στις μεθόδους διδασκαλίας». Ο Πάπας Φραγκίσκος μιλάει σε τριακόσιους αδελφούς των χριστιανικών σχολών, σε «συνεργάτες του Λασάλ» σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας τους 3500 μοναχούς, τους 90 χιλιάδες δασκάλους και τα εκατομμύρια φοιτητές που φέτος γιορτάζουν την τρίτη εκατονταετηρίδα του θανάτου του Γάλου αγίου, προστάστου των δασκάλων. Αφού εξουσιοδότησε την εκκλησία να κηρύξει το Λασαλιανό Ιωβηλαίο Έτος, ο Πάπας δέχτηκε 300 μέλη και  συνεργάτες στην αίθουσα Κλεμεντίνα και χαιρέτισε όλους τους Αδελφούς που «εργάζονται στην Εκκλησία με γενναιοδωρία, ικανότητα και πιστή προσήλωση στο Ευαγγέλιο».

Ο Άγιος Ιωάννης de La Salle, λαμπρός και δημιουργικός καινοτόμος του σχολείου

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε  για τον ιερέα που πέθανε στις 7 Απριλίου 1719 στη Ρουέν ως «πρωτοπόρος στον τομέα της εκπαίδευσης, ο οποίος συνέλαβε ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα στην εποχή του». Το μήνυμα του, συνεχίζει ο Ποντίφικας, έχει «πρωταρχική σημασία» για τη σημερινή χριστιανική κοινότητα. Πρώτα απ 'όλα επειδή ήταν "ένας λαμπρός και δημιουργικός καινοτόμος του σχολικού οράματος".

Το όραμά του για το σχολείο τον οδήγησε να αναπτύξει ολοένα και με μεγαλύτερη σαφήνεια την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση είναι δικαίωμα για όλους, συμπεριλαμβανομένων των φτωχών. Γι 'αυτό δεν δίστασε να εγκαταλείψει τον κανόνα και την πλούσια οικογενειακή κληρονομιά του και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην εκπαίδευση της κατώτερης κοινωνικής τάξης.

+N

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos