Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η πόλη του Λούθηρου καλωσορίζει την Athletica Vaticana: «Περιμένουμε και τον Πάπα Φραγκίσκο»

Η ομάδα αγώνα δρόμου της Αγίας Έδρας έγινε δεκτή στο Wittenberg, στη Γερμανία, για το διεθνές ντεμπούτο της, στη χθεσινή νυχτερινή κούρσα (στην οποία κέρδισε ο don Vincenzo Puccio). Ο ευαγγελικό πάστορας έδωσε στον πρόεδρο της Athletica, σεβασμιότατο Melchor Sanchezde Toca, μια επιστολή-πρόσκληση προς τον Πάπα Φραγκίσκο προκειμένου να επισκεφθεί την πόλη όπου γεννήθηκε η προτεσταντική μεταρρύθμιση.

Η πρώτη διεθνής μεταφορά της Athletica Vaticana στο δήμο του Lutherstad Wittenberg, πόλη που θυμίζει το όνομα του πιο διάσημου πολίτη της, του ιδρυτή της προτεσταντικής μεταρρύθμισης Martin Lutero, ξεκίνησε στο πλαίσιο της φιλίας. Ήρθε εδώ για να συμμετάσχει στη νυχτερινή κούρσα δρόμου στην καρδιά της πόλης, χθες το βράδυ, (που είδε τη νίκη του don Vincenzo Puccio, εφημερίου της Barcellona Pozzo di Gotto, στη Σικελία) μετά από πρόσκληση της τοπικής ομάδας. Είναι ο πρώτος αθλητικός σύλλογος που γεννήθηκε στο Βατικανό και βρέθηκε επίσης να εκτελεί τον πρωτοφανή ρόλο του ταχυδρόμου. Στο τέλος της άτυπης τελετής υποδοχής, ο ευαγγελικός πάστορας Johannes Block, παρουσίασε στον πρόεδρο της Athletica Vaticana, σεβασμιότατο Melchor Sanchez de Toca,  υπο-γραμματέα του Ποντιφικού Συμβουλίου Πολιτισμού και υπεύθυνου του τμήματος «αθλητισμός και πολιτισμός», μια επιστολή-πρόσκληση για τον Πάπα Φραγκίσκο που περιλαμβάνει την πρόσκληση εκ μέρους της πόλης και των εκπροσώπων των Ευαγγελικών και Καθολικών Εκκλησιών  να επισκεφθεί το Wittenberg.

Η πρόσκληση σε μια επιστολή που δόθηκε από τον ευαγγελιστή πάστορα

«Αποτελούμε μια οικογένεια και ελπίζουμε να δούμε σύντομα τον Πάπα στο Wittenberg –είπε ο πάστορας Block στο Vatican News– ο αθλητισμός βοηθά πολύ στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Οι άντρες της Εκκλησίας δεν θα καταφέρουν πολύ καλά να παραμένουν ενωμένοι και να διατηρούν επαφή, αλλά οι άνθρωποι των σπορ, του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο, να έχουν καλές σχέσεις και αυτή η συνάντηση το αποδεικνύει». Οι τριάντα δρομείς της λευκο-κίτρινης ομάδας, με σημαιοφόρο τον Sara Vargetto, που με το χαμόγελο πολεμά μια σοβαρή νευροεκφυλιστική νόσο και την Gian luca Palazzi, υπάλληλο του Βατικανού που βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα, βρίσκονται πράγματι στο Wittenberg για να συναντηθούν με την τοπική ομάδα αθλητών και να τρέξουν μαζί.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos