Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ …

Πιστεύω ότι ανάλογη κριτική θα γινόταν και στην Ελλάδα ( αν εκπρόσωπος της Εκκλησίας “παρανομούσε” για τους φτωχούς…) Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που τους ενδιαφέρει το τυπικό και όχι η ουσία !

Την Πέμπτη 16/5 ο καρδινάλιος Πήτερ Τουρκσόν, πρώην επικεφαλής της

“Δικαιοσύνη και Ειρήνη “ και νυν υπεύθυνος του Οργανισμού της Αγίας Εδρας για την “Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη” παρουσίασε την νέα πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου :  παγκόσμια συνάντηση νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών, της προσεχή άνοιξη στην Ασσίζη, για να προταθούν νέα οικονομικά μοντέλα

Η “Οικονομία του Φραγκίσκου” περιλαμβάνει και ενέργειες όπως αυτή του Καρδινάλιου Κρατσέβσκι που επανασύνδεσε παράνομα το ρεύμα σε υπό κατάληψη κτίριο,  ρωτήθηκε.

Ο.Κ απάντησε εκείνος. “ Η ίδια κριτική που έκαναν και στον Ιησού, στην εποχή του. Είναι παράνομο να θεραπεύεις αρρώστους το Σάββατο ! Μα ποια είναι  η προτεραιότητα αυτό που φαίνεται παράνομο ή να κάνεις το καλό ? Στην πράξη του δεν υπήρχε έλλειψη σεβασμού στο νόμο, ήταν μια πράξη ελεημοσύνης. Είναι νόμιμο μα αφήνεις γέρους και παιδιά χωρίς φως , αρρώστους χωρίς μηχανήματα υποστήριξης ?

Και συνέχισε αναφέροντας ότι το Γραφείο Φιλανθρωπίας του Πάπα έχει δώσει 3.000.000 ευρώ για επανασυνδέσεις ρεύματος σε φτωχούς Ιταλούς. Ιδιες ιστορίες σε γειτονικές χώρες
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos