Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ο Πάπας χειροτόνησε 9 νέους ιερείς. 
Να είστε κοντά στο λαό του Θεού

Είναι η τέταρτη Κυριακή του Πάσχα. Το Ευαγγέλιο παρουσιάζει την εικόνα του Καλού Ποιμένα που οδηγεί τα πρόβατά του. H Εκκλησία γιορτάζει την 56η Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για  Εκκλησιαστικές  Κλήσεις Επαγγελματισμούς και  ο Πάπας Φραγκίσκος προΐστατο στη Θεία Λειτουργία κατά την οποία και χειροτονήθηκαν 19 νέοι  ιερείς. Ο Ποντίφικας  χρησιμοποίησε την ομιλία που προβλέπεται στο Επίσημο Λειτουργικό του Ρωμαϊκού Τυπικού  για την χειροτονία των πρεσβυτέρων. Ο Άγιος Πατέρας  στην ομιλία αυτή πρόσθεσε και δικές του προσωπικές σκέψεις.

Συμμετέχετε στη διακονία   του Χριστού

Ο Πάπας Φραγκίσκος  τόνισε ότι όσοι ασκούν «τη διακονία  της Ιερής Διδασκαλίας» συμμετέχουν «στην αποστολή του Χριστού, του μοναδικού Δασκάλου». "Αυτό - πρόσθεσε - δεν είναι πολιτιστικός σύλλογος, δεν είναι  ένα συνδικάτο,. Εσείς θα είστε συμμέτοχοι της διακονίας του Χριστού". Ο Πάπας παρότρυνε να διαβάζουν και να μελετούν συνεχώς το Λόγο του  Κυρίου". "Ποτέ δεν θα μπορέσετε να κάνε μία ομιλία, ένα κήρυγμα χωρίς προσευχή και την Αγία Γραφή στο χέρι σας. Ποτέ μη το ξεχνάτε αυτό": "Να είναι τροφή για το λαό του θεού – είπε ο Άγιος Πατέρας- η διδασκαλία σας". "Όταν βγαίνει από την καρδιά σας και γεννιέται από την προσευχή, θα είναι και τόσο καρποφόρα".

Ο Κύριος σώζει δωρεάν

Ο Ποντίφικας υπέδειξε έπειτα έναν τρόπο για τη ζωή των νέων ιερέων: πρέπει να είστε "άνθρωποι προσευχής", "θυσίας" επειδή "με το Λόγο και το παράδειγμα" μπορούμε να οικοδομήσουμε "τον οίκο του Θεού, που είναι η Εκκλησία ». «Προσέξτε - προσέθεσε - στην τέλεση της Θείας  Ευχαριστίας»:

Ο Κύριος θέλησε να μας σώσει δωρεάν. Ο ίδιος μας είπε: "Δώστε δωρεάν αυτά που έχετε λάβει δωρεάν". Η τέλεση της Ευχαριστίας  είναι το αποκορύφωμα της δωρεάς του Κυρίου. Μας παρακαλώ μην την αναμειγνύετε  με ο χρεώνετε με ποταπά συμφέροντα.

Μην κουραστείτε να είστε φιλεύσπλαχνοι

Με το Μυστήριο της Μετανοίας - ο Πάπας υπενθύμισε - θα συγχωρείτε τις αμαρτίες στο όνομα του Θεού, του Χριστού και της Εκκλησίας:

Και εδώ, σας παρακαλώ, και  σας ζητώ να μην κουράζεστε να είστε φιλεύσπλαχνοι. Ελεήμονες  όπως ο Πατέρας, όπως ο Ιησούς είναι ελεήμων μαζί μας, με όλους μας. Με το άγιο μύρο  αφιερώνετε καιρό για την  ανακούφιση στους άρρωστους.

Κοντά στο Θεό

Τέλος, ο Πάπας προέτρεψε τους νέους ιερείς  "να ασκούν το ιερατικό έργο του Χριστού με χαρά και φιλανθρωπία, με πρόθεση μόνο να ευχαριστούν  τον Θεό" και όχι στον εαυτό τους. "Η ιερή χαρά βρίσκεται μόνο σ’  αυτό το δρόμο, επιδιώκοντας να ευχαριστήσουμε τον Θεό που μας εξέλεξε". Ο ιερέας, πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, είναι "κοντά στον Θεό στην προσευχή", "στον Επίσκοπο", "στο Πρεσβυτέριο", "στους άλλους Ιερείς" και στον "λαό του Θεού".

Πάντα να έχετε  ενώπιον σας το παράδειγμα του καλού ποιμένα, ο οποίος δεν ήρθε για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει, να αναζητήσει και να σώσει  αυτό που είχε χαθεί.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos