Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Στη Βόρεια Μακεδονία σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος

Μια επίσκεψη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Τρίτη στα Σκόπια, μετά και τη νίκη του υποψηφίου που στήριζε ο Ζόραν Ζάεφ για την προεδρία της Δημοκρατίας, Στέβο Πεντάροφσκι.

Στη Βόρεια Μακεδονία αναμένεται να περιοδεύσει ο Πάπας Φραγκίσκος, με το ενδιαφέρον να στρέφεται μεταξύ άλλων στο εάν ο Ποντίφικας θα επαναφέρει τη στήριξή του για το Νόμπελ Ειρήνης στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ, πάντως, εμφανίζεται ενισχυμένος μετά την νίκη Πεντάροφσκι, ενώ θα αξιοποιήσει πολιτική και επικοινωνιακά και την επίσκεψη του Πάπα.

Το πρόβλημα είναι να λάβει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 20 Ιουνίου ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, υπόθεση που έχει συνδεθεί και με την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και για την Αλβανία.

Οι ευρωπαίοι , ωστόσο, δεν θέλουν να δώσουν ημερομηνία στα Τίρανα, ούτε όμως και να ξεχωρίσουν την υπόθεση των Σκοπίων και προσανατολίζονται στο να αναβάλουν τη σχετική συζήτηση για το φθινόπωρο , γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στο Ζόραν Ζάεφ.

Η Αθήνα στηρίζει το αίτημα της Βόρειας Μακεδονίας για ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο, με κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών, κάτι που πρόκειται να κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της 20ης Ιουνίου.

Πηγή: megalosadelfos.eu

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos