Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Μαϊου στο Πατριαρχικό Μέγαρο στη Σόφια η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Νεόφυτο και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι συνοδεία του, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πατριάρχη και τους Ιεράρχες, οι οποίοι τους καλωσόρισαν στην Βουλγαρία.

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, τον Άγιο Κλήμη της Αχρίδος, τονίζοντας ότι μέσα από τους Αγίους αυτούς εξαπλώθηκε ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και πέρα από τα σύνορά της.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας εξήρε τις δηλώσεις του Πάπα για τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, καθώς και για την αυξανόμενες διώξεις των Χριστιανών.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Νεόφυτος χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πάπα "έκφραση σεβασμού προς την Ορθόδοξη ΕΚκλησία της Βουλγαρίας", αφού είναι ο δεύτερος Πάπας που έχει ταξιδέψει στην Βουλγαρία.

Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου για την υποδοχή, τονίζοντας ότι "συναντηθήκαμε μέσα στην χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου".

Ακόμη ο Ποντίφικας ανάφερθηκε στις επισκέψεις βουλγαρικών αντιπροσωπειών στο Βατικανό, τονίζοντας ότι "με χαρά τους υποδεχόμαστε κάθε χρόνο".

"Υπάρχουν τρεις οικουμενισμοί, του αίματος, των φτωχών και της αποστολής" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας στην ομιλία του.

Επίσης ο Πάπας ανέφερε ότι οι Εκκλησίες, παρά τις διαιρέσεις, συγκρούσεις και δογματικές αμφισβητήσεις, είναι ήδη ενωμένες με το μαρτύριο και τον διωγμό στον οικουμενισμό του αίματος, όπου δεν γίνεται διάκριση στους πιστούς.

Τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, όπου προσευχήθηκε για την ειρήνη και ενότητα του κόσμου.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos