Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Θα έρθω να φέρω σπόρους αδελφοσύνης

Σήμερα είναι αναγκαίο να προσπαθήσουμε να αυξηθεί στην Ευρώπη  ο πολιτισμός  της αδελφοσύνης. Αυτό είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα που έστειλε στη Χώρα  που θα επισκεφθεί στις 7 Μαΐου. Μία επίσκεψη την οποία εναποθέτει στις ικεσίες της Αγίας Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, «θυγατέρα της γης σας».

Είναι ένα μήνυμα με το οποίο εκφράζει την αγάπη του  προς το λαό της Εκκλησίας  της Βόρειας Μακεδονίας , ενώ υπολείπονται δύο μέρες από την άφιξή του στην Πρωτεύουσα Σκόπια. Ο Πάπας Φραγκίσκος  συνθέτει  σε λίγα λόγια τη σημασία του αποστολικού αυτού ταξιδιού του στη Βόρεια Μακεδονία  μετά από την επίσκεψη που ήδη πραγματοποιεί στη Βουλγαρία.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι ώστε να αναπτυχθεί στην Ευρώπη  και σε όλο τον κόσμο  ο πολιτισμός της συνάντησης, ο πολιτισμός της αδελφοσύνης και εγώ θα έρθω  ανάμεσά σας να σπείρω αυτούς τους σπόρους, βέβαιος  ότι η γη σας  είναι καλή και ξέρει να τους δεχθεί για να καρποφορήσουν.

Η όμορφη γη σας , αναφέρει ακόμη»   ευρίσκεται  στην πολυμορφία  των πολιτισμών  και των  ανηκόντων σε διαφορετικές,  εθνικότητες  και θρησκείες, που συνυπάρχουν εκεί. Αναγνωρίζει  ότι η συνύπαρξη  δεν είναι πάντα εύκολη , αλλά είναι» μία κόπωση  που αξίζει ο κόπος  να γίνει διότι τα πιο όμορφα μωσαϊκά είναι αυτά που είναι πλούσια σε χρώματα.

Μια επίσκεψη τοποθετημένη στην προστασία της Μητέρας Τερέζας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθυμίζει μετά τη μεγάλη προσωπικότητα της Αγίας Μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, «θυγατέρας της γης σας». Στα Σκόπια  ο Πάπας θα πάει στο Μνημείο  της μοναχής  για να απαγγείλει μία προσευχή, με την παρουσία των διαφόρων θρησκευτικών ηγετών, πριν συναντήσει τους φτωχούς. Αναφέρει δε ότι αναθέτει  στη μεσιτεία της όλο αυτό το αποστολικό του ταξίδι στα Σκόπια:

Η Μητέρα Τερέζα που γεννήθηκε και μεγάλωσε  στα Σκόπια, έγινε με τη χάρη του Θεού μια θαρραλέα ιεραπόστολος της αγάπης του Χριστού στον κόσμο, δίνοντας ενίσχυση  και αξία  στους πιο φτωχούς από τους φτωχούς.

Τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά την προσευχή της Εκκλησίας ώστε  αυτή η επίσκεψη που πλησιάζει να είναι γόνιμος σε «ειρήνη  και κάθε καλό για όλο το λαό σας».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos