Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Sri Lanka: Αναβλήθηκε η τέλεση  Θείων Λειτουργιών στους Ναούς

Η απόφαση λήφθηκε από τον Καρδινάλιο Ραντζίθ, μετά που η Εκκλησία, προειδοποιήθηκε από την κυβέρνηση για τον κίνδυνο νέων πιθανών επιθέσεων, καθώς και επειδή κάποιοι ύποπτοι εξακολουθούν να αναζητούνται. Οι πιστοί θα πρέπει και αυτή την Κυριακή να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία σε σπίτια.

Οι ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας στη Σρι Λάνκα αποφάσισαν να αναβάλουν την  επανέναρξη των Θείων Λειτουργιών σε Ναούς μετά τις επιθέσεις που προκάλεσαν 257 θανάτους το Πάσχα. "Η ανακοίνωση αφορά μόνο την περιοχή του Colombo", δήλωσε ο πατέρας Edmund Tillakaratne, εκπρόσωπος των τοπικών εκκλησιαστικών αρχών. Η απόφαση για την αναβολή της κανονικής τέλεσης της Θειας Λειτουργίας σε Ναούς που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή, λήφθηκε από τον Καρδινάλιο Malcolm Ranjtih διότι η κυβέρνηση προειδοποίησε την Καθολική Εκκλησία ότι υπάρχει κίνδυνος νέων πιθανών επιθέσεων. Στην πραγματικότητα, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι μερικοί από τους υπόπτους που συνδέονται με τις σφαγές του Πάσχα εξακολουθούν να αναζητούνται, ενώ ο Καρδινάλιος Malcolm Ranjtih επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έδωσε τις πληροφορίες που είχε ώστε να αποτραπούν οι φόνοι από τις επιθέσεις της 21ης ​​Απριλίου.

Η Θεία Λειτουργία σε σπίτια  Καθολικών

Την περασμένη εβδομάδα όλοι οι Καθολικοί Ναοί έμειναν κλειστοί αν και αντί της συνηθισμένης Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, ο Καρδινάλιος Malcolm Ranjtih έκανε μία ομιλία στην κατοικία του ενώπιον του Ιερού Κλήρου και των πολιτικών Αρχών  που μεταδόθηκε και από την τηλεόραση, ενώ οι Καθολικοί - για την τέλεση της Θείας  Ευχαριστίας - είχαν συγκεντρωθεί σε σπίτια.

Και στους μουσουλμάνους της Χώρας είχαν γίνει συστάσεις να αποφύγουν τις προσευχές της Παρασκευής, αλλά οι ηγέτες τους κάλεσαν τους πιστούς να επιστρέψουν στα τζαμιά, ο πρόεδρος του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Σρι Λάνκα, Ν.Μ. Ameen, δηλώνοντας ότι είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos