Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αδελφική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο

Σε λίγες μέρες ο Πάπας Φραγκίσκος θα είναι στη Βουλγαρία και στις 5 Μαΐου θα επισκεφθεί τον Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και την Ιερά Σύνοδο

«Το παράδειγμα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου προτείνεται ως εμβληματικό κυρίως για την ενότητα των Χριστιανών στην ίδια Εκκλησία του Χριστού»: οι διαιρέσεις βλάπτουν «την άγια αιτία του κήρυγμα του Ευαγγελίου σε κάθε πλάσμα». Είναι ένα από τα βασικά χωρία στην ομιλία που έδωσε ο Ιωάννης Παύλος Β ' στις 24 Μαΐου 2002, συνάντηση με τον Πατριάρχη Μάξιμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου στη Σόφια. Σε λίγες μέρες ένας άλλος Ποντίφικας θα είναι στη Βουλγαρία, για να επιβεβαιώσει την κοινή αποστολή να μαρτυρεί το φως του Χριστού στον κόσμο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστός ως "ο Πάπας του λαού",  δηλώνει στο Ράδιο του Βατικανού ο ορθόδοξος διάκονος Ιβάν Στόουανοφ Ιβάνοφ, καθηγητής της Λειτουργικής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας "St. Ο Κλίμεντ Οχρίδσκι ", ο Ποντίφικας, ο οποίος συνέδεσε" το αποστολικό του έργο με την εικόνα και το έργο του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης για ειρήνη, ταπεινότητα και υπακοή ενώπιον του Θεού ".

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos