Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΙΣΚΙΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα του Καθολικού Κινήματος για το Κλίμα

Έχουμε αναφερθεί ξανά στις πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Καθολικού Κινήματος για το Κλίμα, που περιλαμβάνει εκατοντάδες καθολικές οργανώσεις  που εμπνέονται από την οικολογική εγκύκλιο του Πάπα Φραγκίσκου “ Laudato Si

Η εγκύκλιος αυτή επιστολή έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και εκδοθεί με ευθύνη της ΙΣΚΙΕ με τον τίτλο “ Δοξασμένος να Σαι “ το 2015.

Την 24-5-19, στην επέτειο των 4 ετών από την δημοσίευσή της, οι καθολικές οργανώσεις διοργανώνουν μια ακόμα “ παγκόσμια απεργία για το Περιβάλλον ” προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη. Πληροφορίες για να συμμετάσχει, όποιος επιθυμεί,  μπορεί να βρεί σε διάφορες γλώσσες, στο διαδίκτυο.

Μια από τις εκστρατείες του κινήματος είναι για την απαγόρευση χρήσης ορυκτών καυσίμων, επειδή η εξόρυξή τους επιβαρύνει υπέρμετρα το Κλίμα. Με πρωτοβουλία της “Δικαιοσύνη και Ειρήνη “ Ελλάδας, οι καθολικοί Επίσκοποί μας , δια του Προέδρου της ΙΣΚΙΕ Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου π. Σεβαστιανού, συνυπέγραψαν την έκκληση, ώστε οι καθολικοί θεσμοί της Ευρώπης να μην επενδύουν σε οτιδήποτε αφορά τα ορυκτά καύσιμα.

Βέβαια η υπογραφή της Ιεραρχίας μας έχει συμβολικό χαρακτήρα, διότι η ίδια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα επενδύσεων, πολύ δε περισσότερο στον ειδικό αυτό τομέα ! Αποδεικνύει όμως την ευαισθησία της για το περιβάλλον.

Να σημειωθεί ότι είναι μόλις η δεύτερη Σύνοδος Ιεραρχίας της Ευρώπης, μετά την αυστριακή, που υπόγραψε την έκκληση

(Η φωτογραφία από σεμινάριο εμψυχωτών, καθολικών οργανώσεων για το κλίμα, στις ΗΠΑ)
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθ. Εκκλησίας

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos