Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΠΑΣΧΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΝ NGARAGBA ( ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ )

Έξω από τις κεντρικές φυλακές της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας διαβάζει κανείς τις λέξεις “ Ενότητα - Αξιοπρέπεια  - Εργασία ”

Μέσα όμως η κατάσταση διαφέρει. Το διαπίστωσε ο καρδινάλιος του Bangui  πρωτεύουσας της χώρας, Σεβασμιότατος Dieudonne Nzapalainga, ο οποίος γιόρτασε το καθολικό Πάσχα με τους 500 κρατούμενους των φυλακών. “ Είναι καθήκον μας να τους δείξουμε τρυφερότητα και αγάπη. Οι πιστοί κινητοποιήθηκαν για να ετοιμάσουν φαγητό και δώρα, ώστε να προσφέρουν χαρά στους αδελφούς μας που είναι φυλακισμένοι, Με την ευκαιρία αυτή δώσαμε το μυστήριο του βαπτίσματος σε 25 κρατούμενους που μας το ζήτησαν και δέχθηκαν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους”  ήταν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. Ζήτησε επίσης να υπάρξει φροντίδα για τους κρατούμενους, να μην τους καταπιέζουν και να τούς συμπεριφέρονται με την αξιοπρέπεια που αρμόζει 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των κρατουμένων περιέγραψε τις κακές συνθήκες των φυλακών “ Όταν βρέχει πολλοί είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε κάτω από τη βροχή, γιατί στα κελιά δεν υπάρχει χώρος… Το κτίριο έχει ανάγκη ανακαίνισης ”
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos