Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

"Παγκόσμιος Πόλεμος" εναντίον του Χριστιανισμού

Nέα συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν το φως τη δημοσιότητας σχετικά με τις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίηση το Pew Research Center, οι Χριστιανοί είναι η πλέον διωκόμενη θρησκευτική ομάδα σε όλο τον κόσμο, ενώ όσοι δηλώνουν πίστη στον Ιησού υφίστανται διώξεις σε 144 χώρες, από 125 πριν από αρκετά χρόνια.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 310 ανθρώπους, η γενοκτονία χιλιάδων Χριστιανών στην Νιγηρία, οι βιασμοί, οι απαγωγές, οι δολοφονίες και οι αποκεφαλισμοί συνθέτουν ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό,

«Ζούμε μια άνευ προηγουμένου εποχή διώξεων εναντίον Χριστιανών» σχολιάζει η Catherine Pepinster, που ασχολείται με θέματα Χριστιανισμού και θρησκειών στον κόσμο, προσθέτοντας ότι η σημερινή κατάσταση προσομοιάζει με εκείνη που βίωσαν οι Χριστιανοί κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και του σοβιετικού καθεστώτος του Στάλιν.

Η μελέτη του Pew Research Center τονίζει: «Οι διώξεις των Χριστιανών εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους, όπως φυσικές επιθέσεις, συλλήψεις και κρατήσεις. Ιεροί τόποι βεβηλώνονται  ενώ γίνονται διακρίσεις εις βάρος θρησκευτικών ομάδων στην απασχόληση, την εκπαίδευση και τη στέγαση». Το χειρότερο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών υποκινούνται  από τους ίδιους του κυβερνώντες.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos