Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΠΟΤΕ Η ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ

« Ποτέ η ειρήνη δεν οικοδομείται με το θάνατο και τη βία, με τα όπλα και τις βόμβες μολότωφ».

Με αυτά τα λόγια ο Επίσκοπος του Derry, Σεβασμιότατος Donal Mc Keown σχολίασε τις ταραχές που ξέσπασαν πριν λίγες μέρες στην πόλη του, στη Βόρεια Ιρλανδία, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας 29χρονης δημοσιογράφου.

«Έχουμε βαθύτατη θλίψη γιατί τα τελευταία χρόνια, σε αυτή τη γη, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για τη σταθερότητα, την ειρήνη, την ελπίδα και το μέλλον.

21 χρόνια μετά τη συμφωνία του Μπέλφαστ, του 1998, αντιμετωπίζουμε μια νέα ένταση, εξαιτίας ανθρώπων που πιστεύουν ότι μπορούν να οικοδομήσουν την ειρήνη με το θάνατο… Με αυτό τον τρόπο η ειρήνη δεν είναι ποτέ δυνατή ! Λυπόμαστε αλλά είμαστε βέβαιοι ότι και αυτή η θλίψη μπορεί να δημιουργήσει καλύτερο μέλλον για τους νέους μας, που το αξίζουν

Η Ανάσταση είναι πάντα δυνατή, παρόλο το θάνατο  Ο θάνατος ενός αθώου δεν έχει ποτέ θετικό αποτέλεσμα. Η Ανάσταση είναι η ελπίδα μας και αυτό η πόλη μας το καταλαβαίνει»
  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη” της Καθολικής Εκκλησίας

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos