Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σύντομες ειδήσεις

1.- Ο Ιησούς Διδάσκει,  ο Πάπας ανταποκρίνεται!!! Το σκάνδαλο και το δίδαγμα  της ανιδιοτελής   αγάπης. Τη Μεγάλη Πέμπτη. Το τελευταίο  βράδυ  του Ιησού, ο ίδιος ταπεινώθηκε πλένοντας τα πόδια  των μαθητών. Ο Πέτρος αρνείται!  Όμως ο Ιησούς είναι  βασιλιάς -Δούλος. Αγάπησε τους δικούς του μέχρι τέλος.  Όπως λέει και ο Παύλος  «Κένωσε»  τον εαυτό Του για να ανυψώσει τον άνθρωπο. 

2.- Αισιοδοξία  για τους χριστιανούς  του Πακιστάν. Στο Πακιστάν οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν το 1%  των κατοίκων. Ενώ οι Μουσουλμάνοι το 95%. Από εφέτος βγήκε νόμος τις ημέρες του χριστιανικού Πάσχα, θα είναι  αργία για  όλους τους χριστιανούς . Στο κέντρο της πρωτεύουσας βρίσκεται η  μητρόπολη,  φρουρούμενη από σύρμα και πλέγμα, μετά από διαταγή της Κυβέρνησης, από φόβο των εξτρεμιστικών  επιθέσεων.  Πριν λίγα χρόνια υπήρξε επίθεση με πολλά θύματα 

3.- Πάπας καλεί την ανθρωπότητα  να   ανοίξει τα μάτια της σε όλους τους  Σταυρούς των  ανθρώπων.   Αυτό είπε  στο τέλος  του Δρόμου του Σταυρού στο Κολοσσιαίο. Π. Χ. Τα θύματα της νέας σκλαβιάς, που  ταπεινώνουν τον άνθρωπο μέσα από το σώμα του. Τους πρόσφυγες, τη φτώχεια, τη μοναξιά. Η Εκκλησία βάλλεται από έσωθεν και έξωθεν. Είναι αυτός ένας  Σταυρός  για την Εκκλησία. Είπε επίσης:  βοήθησέ μας  Κύριε την ώρα του σταυρού μας. Να σε εμπιστευόμαστε πάντα. 

4.- 300 νέες   βαφτίσεις στη  Καμπότζη τη νύχτα του Πάσχα.  Η τοπική Εκκλησία γεννιέται σε μικρές κοινότητες.  Αυτό ανακοίνωσε ο αποστολικός Βικάριος του Phnom-Penh, Olivier Schimitthauser.  Κάθε χρόνο οι βαφτίσεις ανέρχονται στον ίδιο αριθμό.  Η Κομπότζη είναι ένα κρατος με επίσημη θρησκεία τον Βουδισμό, σε ποσοστό πάνω του 80%.   Οι καθολικοί ανέρχονται στις 15000. Μεγάλο ενδιαφέρον για τον χριστιανισμό δείχνουν οι νέοι. 

5.- Η Ειρήνη είναι ένα Ευαίσθητο Λουλούδι . Αυτό ανακοίνωσαν οι επίσκοποι της Ιρλανδίας.  Οι επίσκοποι καλούν τους πιστούς σε Ειρήνη αυτές τις μέρες του Πάσχα

6.- Συνεχίζοντας ο πάπας τις κατηχήσεις πάνω στο «Πάτερ Ημών» λέει:«εάν δεν συγχωρούμε δεν θα συγχωρεθούμε. εάν  δεν αγαπάμε δεν θα αγαπηθούμε» Όποιος προσεύχεται, μαθαίνει να λέει «ευχαρηστώ»

Στη θέση του ανθρώπινου νόμου της  εκδίκησης ο Ιησούς μας διδάσκει το νόμο της αγάπης. Όχι το ανθρώπινο «μου έκανες σου κάνω, αλλά μου έκανες  σε συγχωρώ» Όλοι  είμαστε οφειλέτες προς  το Θεό. Από Εκείνο δεχθήκαμε τα  πάντα.

π.α.φ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos