Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

"Ακολουθούμε το παράδειγμα του Ιησού στο Σταυρό"

Ο Καρδινάλιος Albert Malcolm Ranjith μίλησε στο Πρακτορείο ειδήσεων και επικαλέστηκε τη δικαιοσύνη αλλά προσκάλεσε σε ηρεμία, ώστε να μη δηλητιριαστεί  το κλίμα  της συνύπαρξης στο νησί. Προχθές επισκέφτηκε τους τραυματισμένους  στα νοσοκομεία και μετέφερε την ενθάρρυνσή του.

Σε επικοινωνία στο τηλέφωνο Ο Καρδινάλιος, Αρχιεπίσκοπος του  Colombo και Πρόεδρος της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Σρι Λάνκα δήλωσε:

Αμέσως μετά την ακρόαση των ειδήσεων της επίθεσης, πήγα να επισκεφθώ το Ναό  Colombo όπου σκοτώθηκαν  περίπου 50 άνθρωποι. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή του Πάσχα: υπήρξε ένα αρκετά μεγάλο πλήθος στο Ναό  και ένας βομβιστής αυτοκτονίας μπήκε στο Ναό  και ανατίναξε τον εαυτό του προκαλώντας θανάτους, τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές. Αμέσως μετά ακούσαμε μια βόμβα που εξερράγη σε ένα άλλο Ναό  σε μια μικρή πόλη βόρεια του Κολόμπο, προκαλώντας περισσότερους από 120 θανάτους και καταστρέφοντας τον ίδιο το Ναό. Δεν ξέρουμε ποιος το έκανε ή πώς συνέβη. Τώρα η κυβέρνηση και η αστυνομία ερευνούν και ελπίζουμε ότι σύντομα θα βρεθούν οι πραγματικοί δράστες.

Κάνατε επίσης έκκληση για αίμα, επειδή υπάρχουν πολλοί τραυματίες

Ναι, υπάρχουν περίπου 500 τραυματίες. Χθες ήταν Κυριακή του Πάσχα και οι εκκλησίες ήταν γεμάτες.

Αυτή τη στιγμή, τι χρειάζεται περισσότερο; Υπενθύμιση επίσης στους γιατρούς, καλώντας τους να επιστρέψουν στην εργασία τους;

Ναι, επειδή, όπως ήταν Κυριακή, δεν υπήρχαν γιατροί στα νοσοκομεία, έτσι απευθύνθηκα  στους γιατρούς να εμφανιστούν για να βοηθήσουν τους ασθενείς ώστε να μην χαθούν και άλλες ζωές. Στη συνέχεια οι γιατροί επέστρεψαν και εμφανίστηκαν και πολλοί εθελοντές.

Ποιο είναι το συναίσθημα της χριστιανικής κοινότητας αυτή τη στιγμή; Υπάρχει φόβος;

Ναι, υπάρχει μεγάλος φόβος και λίγο ανασφάλεια, επειδή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες: λένε ότι υπάρχουν κέντρα  από αυτές τις μικρές ομάδες που θέλουν να συνεχίσουν  να σκοτώνουν. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας να ερευνήσουν καλά για να βρουν τους υπεύθυνους και να διασφαλίσουν ότι αυτή η τραγική κατάσταση δεν θα επαναληφθεί.

Ζήσατε μια "σταθερή και αμερόληπτη" έρευνα;

Ναι, γιατί εδώ πρέπει να διερευνήσουμε σωστά. Στην επιφάνεια μπορεί να φαίνεται σαν μια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλες αποχρώσεις πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

Ποια απάντηση θα δώσει η τοπική Εκκλησία;

Έχουμε απευθύνει έκκληση για ηρεμία σε όλες τις κοινότητες και όχι για να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, εξασφαλίζοντας ότι οι κηδείες πραγματοποιούνται ήρεμα. Έκανα έκκληση στους Καθολικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ιησού Χριστού, ο οποίος στο Σταυρό συγχώρησε εκείνους που τον σταύρωσαν.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos