Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι ερωτήσεις των παιδιών

Είμαι στεναχωρημένος και θυμωμένος  για κάτι που έζησα  την περασμένη εβδομάδα.  Ήμουν ο μόνος στη τάξη  που είχα το θάρρος  να πω στη δασκάλα ότι, λέρωσα τον τοίχο  του σχολείου  γράφοντας  μια κουτή φράση. Στην έξοδο  οι συμμαθητές μου, μου είπαν ότι έπρεπε να μιλήσω και ο Ματθαίος, που θεωρούσα ένα ειλικρινή φίλο μου, που είπε ότι είμαι «ιούδας».

Η δασκάλα με υπεράσπισε  και οι γονείς μου, μου  είπαν ότι είναι υπερήφανοι για μένα  διότι ανάλαβα την ευθύνη  και δεν ήμουν φοβητσιάρης. Γι’ αυτούς «ιούδας» είναι αυτός  που κάνει ότι έκανε ο φίλος του Ιησού  σ’ Εκείνον. Είναι έτσι;

Μα γιατί ο Ιούδας θέλησε να προδώσει ένα φίλο τόσο τέλειο σαν τον Ιησού;

Ενρίκος

Αγαπητέ, έκανες πολύ καλά  να απαντήσεις με ειλικρίνεια στην ερώτηση της δασκάλας σου και όταν θα έχεις καιρό και τρόπο θα μπορέσεις να εξηγήσεις  και στο συμμαθητή σου,  ότι δεν ήθελες να είσαι γι’ εκείνον ένας «ιούδας» αλλά ήθελες να είσαι ειλικρινής.

Όταν αναφερόμαστε στον Ιούδα, αναφερόμαστε στο γεγονός  ότι αυτός ο μαθητής του Ιησού τον πρόδωσε  παραδίνοντας στο θάνατο. Ο λόγος για τον οποίο ο Ιούδας  πρόδωσε τον Ιησού, είναι στην  πραγματικότητα ,δεν κατάφερνε  να μπει στη λογική της αλήθειας  και της καλοσύνης  που ο Κύριος συνέχιζε να κηρύττει  σε όλους και ιδιαίτερα στους μαθητές του.

Όταν είμαστε αληθινοί φίλοι  πρέπει να βοηθούμαστε να είμαστε ειλικρινείς, δίκαιοι, τίμιοι, αληθινοί….. και ακριβώς όταν είμαστε αληθινοί φίλοι  πρέπει να αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες μας  για να  διορθώσουμε ότι δεν είναι καλό: ότι  κακό λέγεται και ότι κακό γίνεται. Στην πραγματικότητα  εσύ συμπεριφέρθηκες  ως φίλος  και όχι ως «ιούδας». Μείνει ήσυχος και ήρεμος… με τον καιρό και οι φίλοι σου  θα το καταλάβουν και θα σε εκτιμήσουν όπως έκαναν η δασκάλα σου και οι γονείς σου.

Ο φίλος, στον οποίοι μπορεί κάποιος να έχει εμπιστοσύνη, δεν είναι αυτός που προσποιείται ότι όλα πάνε καλά, αλλά εκείνος  που θέλει αληθινά  το καλό του άλλου βοηθώντας ο ένας τον άλλο να γίνομε καλύτεροι. 

                                                                                                +Ν

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos