Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Καίγεται η Notre Dame

Καίγεται στο Παρίσι ο Καθεδρικός Ναός της  Notre Dame, ο πιο σημαντικός τόπος λατρείας της Καθολικής Εκκλησίας της Γαλλίας. Η οροφή υποχώρησε και το κεντρικό βέλος, ύψους 45 μέτρων. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες η φωτιά ξεκίνησε στις 18.50 χθες Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, στη σοφίτα του Καθεδρικού Ναού και είναι "ενδεχομένως συνδεδεμένη" με τις εργασίες ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μια μεγάλη περίμετρος ασφαλείας οριοθετήθηκε γύρω από τον Καθεδρικό Ναό και ο Ναός εκκενώθηκε. Οι πυροσβέστες παρενέβησαν με μεγάλη δύναμη, περίπου 500 ανδρών. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε. Ο εισαγγελέας του Παρισιού ερευνά για "τα αίτια της καταστροφής".

Ο Πάπας προσεύχεται

"Ο Πάπας είναι κοντά στη Γαλλία, προσεύχεται για τους Γάλλους Καθολικούς και για τον  πληθυσμό των Παρισίων που βρίσκεται κάτω από το σοκ της τρομερής φωτιάς που κατέστρεψε τον Καθεδρικό Ναό τους τη Notre-Dame. Διαβεβαιώνει για τις προσευχές του για όσους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή τη δραματική κατάσταση": αυτό δηλώνει σε ένα tweet σήμερα το πρωί, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Βατικανού Alessandro Gisotti. Χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος είπε: «Η Αγία Έδρα πληροφορήθηκε  με θλίψη  τα  νέα για τη φοβερή φωτιά που κατέστρεψε τον Καθεδρικό Ναό της Notre Dame, σύμβολο του χριστιανισμού στη Γαλλία και τον κόσμο». "Εκφράζουμε την εγγύτητα μας προς τους Γάλλους Καθολικούς και τον λαό των Παρισίων και διαβεβαιώνουμε για τις προσευχές μας για τους πυροσβέστες και όσους κάνουν ό, τι είναι δυνατό για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δραματική κατάσταση".

Μακρόν: καίγεται ένα κομμάτι από μας

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε: "Η Notre Dame στις φλόγες, το συναίσθημα ενός ολόκληρου έθνους, μια σκέψη για όλους τους Καθολικούς και για όλους τους Γάλλους, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μας, είμαι λυπημένος που βλέπω να καίγεται ένα  το κομμάτι από μας.". Αργά το βράδυ πρόσθεσε: "Το χειρότερο έχει αποφευχθεί, αλλά η μάχη δεν έχει κερδηθεί εντελώς. Χάρη στο θάρρος των πυροσβεστών, η πρόσοψη και οι δομές δεν έχουν καταρρεύσει, θα ανακατασκευάσουμε την Notre Dame". Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι αύριο θα ξεκινήσει μια εθνική και διεθνής συλλογή για την άντληση κεφαλαίων για την ανακατασκευή του Kαθεδρικού Nαού.

Λίγο πριν από αυτό, ο αναπληρωτής Yπουργός Εσωτερικών Laurent Nunez είπε ότι η διάσωση του Kαθεδρικού Nαού δεν ήταν εγγυημένη. Πολλοί πιστοί συγκεντρώθηκαν στο Lungosenna κοντά στον Kαθεδρικό  Nαό και άλλοι έκλαιγαν, άλλοι έψελναν το AVE MARIA και άλλους ύμνους προς την Παναγία.

H Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, εντός των ημερών, θα αποστείλει στον Αρχιεπίσκοπο των Παρισίων Σεβασμιότατο κ. Michel Aupetit, επιστολή με την οποία θα εκφράζει τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον Κλήρο και το λαό των Παρισίων και όλης της Γαλλίας και θα τους βεβαιώνει για την προσευχή όλης της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδσα για το μεγάλο δράμα που βιώνουν.

+Ν   

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos