Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Εις πολλά έτη

Ημέρα γιορτής  για τον επίτιμο  Πάπα που σήμερα, 16 Απριλίου 2010 συμπληρώνει τα 92  έτη της ζωής του, σε ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης στο Μοναστήρι "Mater Ecclesiae" στο Βατικανό.

Ο επίτιμος  Πάπας Βενέδικτος XVI, γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1927 στο Marktl της Γερμανίας. Εκλέχτηκε στο Αποστολικό Θρόνο της Εκκλησίας της Ρώμης στις 19 Απριλίου 2005. Η παραίτησή του έγινε  στις  11 Φεβρουαρίου 2013. Είναι επίτιμος Πάπας από τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του με τον αδελφό του Γεώργιο σε μια ήσυχη και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Το βράδυ, προς τιμήν του, το συγκρότημα της Ποντιφικής Ελβετικής Φρουράς θα παίξει μερικά τραγούδια στην κατοικία του στο Μοναστήρι της Mater Mater Ecclesiae στο Βατικανό.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος  προσέφερε τη Θεία Λειτουργία για τον προκάτοχό του και αργότερα θα τον επισκεφθεί για να του εκφράσει θερμές αδελφικές ευχές.

Ενώνουμε και εμείς την προσευχή μνας με τον Άγιο Πατέρα Πάπα Φραγκίσκο με όλη την Εκκλησία του Χριστού και ψάλλουμε:

«Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός, τον παναγιώτατον και μακαριώτατον επίτιμον Πάπαν Ρώμης κύριον κύριον Βενέδικτον. Κύριε φύλατε αὐτὸν εἰς πολλά ἔτη, εἰς πολλὰ ἔτη, εἰς πολλὰ ἔτη»

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos