Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Οι κάτοικοι του Νοτίου Σουδάν έμειναν έκπληκτοι από την κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου

Η μαρτυρία  στο Πρακτορείο Ειδήσεων  Fides της μοναχής  Elena Balatti, ιεραποστόλου, που βρίσκεται στην Juba, πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν. Η  μοναχή  αναφέρθηκε στο θετικό αντίκτυπο που είχε η κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου να σκύψει και να φιλήσει τα πόδια  των πολιτικών του Νοτίου Σουδάν. Έκδηλη η συγκίνηση της Αντιπροέδρου Rebecca Nyandeng Garang

“ Οι κάτοικοι του Νοτίου Σουδάν έμειναν έκπληκτοι  βλέποντας τον Πάπα Φραγκίσκο να ικετεύει τους πολιτικούς  του Νοτίου Σουδάν φιλώντας  τα πόδια τους. Το video  αυτό έκανε το γύρω του κόσμου στις τηλεοράσεις σε όλα τα κοινωνικά  μέσα επικοινωνίας  και στα ατομικά smartphone” αναφέρει στο Πρακτορείο  Fides η μοναχή Elena Balatti.

Μία κίνηση στο όνομα του λαού του Νοτίου Σουδάν

“Ο λαός αναγνωρίζει και εκτιμά πολύ  τις προσπάθειες  για την επικράτηση της ειρήνης που κάνουν: ο Πάπας Φραγκίσκος, οι Επίσκοποι και όλες οι τοπικές Εκκλησίες του Νοτίου Σουδάν των Επισκόπων  και όλης της τοπικής Εκκλησίας, λέει η μοναχή: «Όλοι εντυπωσιαστήκαμε  από την επιμονή του Πάπα Φραγκίσκου να υπενθυμίζει  στους πολιτικούς  την ευθύνη τους  έναντι του λαού που υποφέρει πολύ, υπέστη  τόσα πένθη, εκτός από εκείνους  που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Χώρας τους. Γι’ αυτό γονάτισε, το έκανε στο όνομα του λαού του Νοτίου Σουδάν.  Πρόκειται για μία κίνηση που πολύ εκτιμήθηκε από τους ανθρώπους του Νοτίου Σουδάν”.

Η συγκίνηση της Αντιπροέδρου

Προχθές η Αντιπρόεδρος  του Νοτίου   Σουδάν  Rebecca Nyandeng Garang είπε ότι η κίνηση του Πάπα Φραγκίσκου  την έκανε να νιώσει βαθιά συγκίνηση. "Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο - ομολόγησε – Τα δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια μου".

 

 

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos