Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Απελευθερώθηκαν 50 κρατούμενοι μετά τη συμφωνία

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης

Άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από την κυβέρνηση της Νικαράγουα. Αυτή είναι μια ομάδα 50 διαδηλωτών της αντιπολίτευσης που συνελήφθησαν για διαμαρτυρία εναντίον του Προέδρου Daniel Ortega.

Το Υπουργείο Εσωτερικών το ανέφερε σε μια δήλωση, διευκρινίζοντας ότι οι 50 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τριών γυναικών, απελευθερώθηκαν με κατ 'οίκον περιορισμό ή άλλα περιοριστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουα χθες διαβεβαίωσε επίσης ότι θα σεβαστεί τις δύο συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες έληξαν στις 3 Απριλίου: η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων θα γίνει εντός 90 ημερών από τις 20 Μαρτίου και η αποκατάσταση των εγγυήσεων των πολιτών σχετικά με την ελευθερία λόγου, συγκέντρωσης, κινητοποίησης και Τύπου. Σύμφωνα με τις συμφωνίες, αρκετές εκατοντάδες αιχμάλωτοι θα πρέπει να απελευθερωθούν αφού συνελήφθησαν για συμμετοχή σε αντιδημοκρατικές διαδηλώσεις. Επίσης χθες, τα κόμματα συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες της διαδικασίας απελευθέρωσης των κρατουμένων.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos